Murić dobija pasoš, Radonjić nije oduševljen što sada igra sa Francuzima

Mlada reprezentacija Crne Gore 5. oktobra gostuju Francuskoj u Troi (19 časova), a četiri dana kasnije pod Goricom dočekuje Sloveniju (17.30).
0 komentar(a)
mlada reprezentacija, Foto: Filip Roganović
mlada reprezentacija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.09.2017. 14:56h

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić saopštio je spisak za predstojeće kvalifikacione duele protiv Francuske i Slovenije.

"Mladi sokoli" 5. oktobra gostuju "trikolorima" u Troi (19 časova), a četiri dana kasnije pod Goricom dočekuju "zmajčeke" (17.30).

Crna Gora je već odigrala jedan meč u grupi 9, remizirala je sa Kazahstanom u Aktobeu (1:1).

"Spisak su 'skrojile' povrede, kojih je, kada se uzme u obzir činjenica da većina igrača nije standardna u svojim klubovima, neuobičajeno mnogo. Sedam igrača je povrijeđeno, dok su trojica sa omladinskom reprezentacijom, što je praktično čitava jedna postava. Zbog ovakvih situacija smo i proširili spisak na prijateljskim utakmicama koje smo igrali, pa su svi pozvani igrači već bili dio mlade reprezentacije, rekao je Radonjić.

Iz svih navedenih razloga, duel protiv Francuza, jedne od najjačih evropskih selekcija, dolazi u najgorem mogućem trenutku, smatra selektor mladih.

"Francuska je najbolja ekupa u grupi i najteži mogući protivnik za nas u ovom trenutku, uzimajući u obrzir sve pehove koji su nas zadesili. Ukoliko svi dođu zdravi i pripreme se na najbolji način, moći ćemo, uz veliko požrtvovanje i disciplinu tokom 90 minuta susreta, da se nadamo pozitivnom rezultatu. Za nas je, u ovom trenutku, osvajanje boda pozitivan rezultat", istakao je Radonjić.

Arijanet Murić, golman Mančester sitija, našao se na spisku, ali neće putovati u Francusku.

"Murić će doputovati u Crnu Goru kako bi sredio formalnosti oko dobijanja pasoša. Trebalo bi da ga imamo na raspolaganju za Sloveniju", dodao je Mojaš Radonjić.

Francuzi i Slovenci takođe su odigrali po jednu utakmicu u grupi, upisali su pobjede - Francuska je bila bolja od Kazahstana u Le Manu (2:1), dok je Slovenija kod kuće, u Ajdovščini, bila bolja od Luksemburga (3:1).

U našoj grupi je i reprezentacija Bugarske, koja je u septembru kod kuće poražena od Luksemburga sa 1:0.

"Što se tiče Slovenaca, oni sigurno nisu na nivou Francuske i sa njima možemo da igramo. Savladali smo ih jednom ove godine, na turniru u Ukrajini rezultatom 3:2. Ipak, to ništa ne znači jer nas očekuje potpuno drugačija utakmica. Ono što će biti problem, računajući trenutnu formu igača i činjenicu da ne igraju previše u svojim klubovima, jeste kratak period između dva susreta. Međutim, moramo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat u Podgorici i na taj način ostanemo konkurentni u daljem tokukvalifikacija, zaključio je Radonjić.

Golmani: Matija Šarkić (Vigan, Engleska), Vidoje Popović (Bokelj) i Arijanet Murić (Mančester siti, Engleska).

Odbrana: Momčilo Rašo (Rabotnički, Makedonija), Andrija Vukčević (Spartakl Subotica, Srbija), Dragan Grivić (Grbalj), Marko Roganović (Mladost), Emir Azemović(Doomžale, Slovenija), Aleksandar Milić (Kom).

Vezni red: Stefan Lončar (Sutjeska), Milija Golubović (Rudar), Stefan Vukčević (Zeta), Dejan Kotorac (Rudar), Mioimir Đuričković (Rudar).

Napad: Nikola Vujnović (Viljareal, Španija), Mihailo Perović (Voždovac, Srbija), Filip Kukuličić (Iskra), Meris Skenderović (Hofenhajm, Njemačka), Driton Camaj (Budućnost), Zoran Petrović (Mladost) i Boško Guzina (Rad, Srbija).

Bonus video: