Napoli prati Juve, Roma pobijedila i dočekala kiks Fiorentine

0 komentar(a)
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2016. 21:51h

Napoli je daleko od forme koja ga je krasila krajem prošle i početkom ove godine, ali pronalazi način da pobjeđuje i prati Juventus u borbi za Skudeto.

Da se Napolitanci muče vidjelo se i na Siciliji, ali trijumf je stigao - savladan je Palermo sa 1:0, i to golom Gonsala Iguaina iz penala u 23. minutu.

Bio je to 27. pogodak Arngentinca ove sezone u Seriji A, pa je tim Mauricija Sarija opet na tri koraka iza Juvea... "Azuri" vjerovatno očekuju mnogo od narednog kola kada "stara dama" u gradskom derbiju gostuje Torinu, dok Napoli čeka Đenovu...

"Da budemo iskreni - ako Juve nastavi u ovakvom ritmu nemamo šansi", rekao je Sari.

Palermu, s druge strane, ništa novo nije donio ni dolazak novog trenera Valtera Novelina, pa su na samo bod iznad zone ispadanja.

Vikend gotovo da nije mogao da bude ljepši za Romu - "vučica" je upisala osmu uzastopnu pobjedu u Seriji A i uvećala prednost nad četvrtoplasiranom Fiorentinom na pet bodova.

Tim iz Vječnog grada je gostovao Udinezeu, klubu u kojem se proslavio njegov trener Lućano Spaleti i slavio sa 2:1.

Edin Džeko je donio prednost u 15. minutu, a sve dileme je otklonio Alesandro Florenci u 74. "Zebre" su do kraja samo ublažile poraz preko Bruna Fernandeša.

Odlična vijest za Romu je stigla i iz Firence, gdje je "viola" uzela samo bod protiv Verone (1:1). Gol kojim je siguran putnik u Seriju B umanjio šanse Fiorentine da igra Ligu šampiona je postigao Eros Pizano u 87. minutu.

"Potrebno je da timove koji su iza nas zadržimo na distanci, a to možemo samo ako pobjeđujemo. Ekipa je reagovala odlično nakon eliminacije iz Lige šampiona, odigrali smo odličnu utakmicu", rekao je Spaleti.

Fiorentina je, s druge strane, u krizi i sada dijeli četvrto mjesto s Interom.

"U komplikovanom smo trenutku, očigledno da je poraz od Rome u prošlom kolu ostavio traga na ekipu. Moramo da se izdignemo, vratimo prepoznatljivi nivo i uđemo u borbu za treće mjesto", istakao je trener Fiorentine Paulo Souza.

Milan ni u drugoj uzastopnoj utakmici nije uspio da postigne gol, pa je sa bodom na gostovanju Kjevu gotovo izgubio šanse da naredne sezone igra u Ligi šampiona.

Domaćin se u prvom minutu nadoknade čak poradovao pobjedi, ali je sudija pokazao da je strijelac Fabricio Kaćatore bio u ofsajdu. Prethodno je Milan u jednom napadu dva puta pogađao prečku (Abate, pa Bertolaći).

Zbog suspenzije trener Milana Siniša Mihajlović nije bio na klupi gostiju.

Đenova je savladala Torino sa 3:2, iako je nakon 15 minuta gubila sa 2:0.

Rezultati 29. kola

Lacio - Atalanta 2:0

Klose 67, Klose 90+5.

Palermo - Napoli 0:1

Iguain (penal) 23.

Udineze - Roma 1:2

Fernandeš 85 - Džeko 15, Florenci 74.

Fiorentina - Verona 1:1

Zarate 40 - Pizano 87.

Kjevo - Milan 0:0

Karpi - Frozinone 2:1

Bjanko 27, De Guzman (penal) 90 - Dionizi 72.

Đenova - Torino 3:2

Ćerći 20 (penal), 45+2 (penal), Rigoni 66 - Imobile 4, 15.

Subota

Inter - Bolonja 2:1

Empoli - Sampdorija 1:1

Petak

Juventus - Sasuolo 1:0

Tabela

Bonus video: