Nejmar odveo Barsu na plus pet u odnosu na Real

Barselona savladala Viljareal i iskoristila remi Reala na gostovanju Osasuni da pobjegne najvećem rivali pet bodova
7 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2013. 21:41h

Barselona je povećala bodovnu prednost u odnosu na Real sa tri na pet bodova, a isto će sjutra imati priliku da uradi Atletiko Madrid.

To je epilog subotnjih mečeva u kojima su Katalonci pobjedom nad Viljarealom (2:1) dobro naplatili popodnevni kiks Reala na gostovanju Osasuni (2:2).

Junak Katalonca ponovo je Nejmar, koji je na prvi het-trik u novom dresu (protiv Seltika u srijedu) nadovezao dva dva gola protiv Viljareala. Brazilac je načeo "žutu podmornicu" golom iz penala u 30. minutu, da bi u nastavku, nakon izjednačenja Musaća, iskoristio sjajnu asistenciju Sančesa da postigne pobjednosni gol.

Ekipa Tate Martina nije blistala, odsustvo Mesija osjetilo se ponovo, ali je i takva igra bila dovoljna za novi bijeg na tabeli u odnosu na Real.

I remi u Pamploni bio je premija za "kraljevski klub", koji je u finišu prvog poluvremena imao dva gola minusa i - igrača manje (dva žuta za Serhija Ramosa), ali je ipak iščupao bod, čak je u finišu imao priliku da ostvari pobjedu.

Orijol Rijera postigao je dva gola za Osasunu prije nego što je Ramos ostavio saigrače da se desetoricom pokušaju nemoguće. Isko je, međutim, do poluvremena vratio nadu, sjanim šutem sa ivice šesnaesterca (2:1).

Karlo Anćeloti u nastavku nije želio da mnogo rizikuje, iako je gubio, pa je Bejla zamijenio Di Marijom, a glavnog kreativca Modrića - štoperom (Naćo).

Takav Real nije mogao ni da priviri golu domaćina sve dok sudija Klos Gomez deset minuta prije kraja nije poravnao brojčano stanje na terenu, isključivši Franciska Silvu iz Osasune. Baš nakon prekida koji je Čileanac skrivio za drugi žuti karton, Real je izjednačio golom Pepea, a potom imao deset minuta da postigne i treći gol.

Tada su se, međutim, Anćelotiju osvetile ziheraške izmjene, jer je Realu nedostajalo kreativaca da napravi višak i postigne gol. Iako su domaćini fizički žestoko pali, svi pokušaji Reala sveli su se na jedan traljav udarac Di Marije, koji se jedva dovukao do gola.

Osasuna polako postaje ubica velikih, jer je na stadion "El Sadar" Real ostavio bodove i prošle sezone (0:0), a prije nekoliko mjeseci tu se okliznula i Barselona (0:0).

Katalonci večeras protiv Viljareala na "Nou Kampu", a Atletiko sjutra protiv Valensije na "Visente Kalderonu", imaju šansu da opet pobjegnu Realu pet bodova.

Ako to ostvare, četa Karla Anćelotija vratiće se tamo gdje je bila 26. oktobra, kada je izgubila od Barselone.

Galerija

Bonus video: