Neubjedljivi Urugvajci idu u osminu finala

Izabranici Oskara Tabaresa mučili su se protiv jednog od najvećih autsajdera Mundijala, Saudijskom Arabijom, a baš kao protiv Egipta prije pet dana, jedini gol postigli su iz prekida.
1 komentar(a)
Luis Suarez, Foto: Reuters
Luis Suarez, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2018. 17:09h

Luis Suares je postao prvi urugvajski fudbaler koji je postizao golove na tri različita Mundijala, a "la seleste" druga ekipa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji koja je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo.

Nisu to izabranici Oskara Tabaresa uradili sa stilom, mučili su se protiv jednog od najvećih autsajdera Mundijala, Saudijskom Arabijom, a baš kao protiv Egipta prije pet dana, jedini gol postigli su iz prekida (1:0).

Nisu, međutim, morali da čekaju posljednje sekunde utakmice - igrao se 23. minutu kada je saudijski golman Alovais nakon kornera odletio u prazno, a Suares postavio nogu i iskupio se za reviju promašaja u prvom meču.

Saudijci su eliminisani, baš kao i Egipat, dok je Urugvaj pobjedom "puvukao" i Rusiju u osminu finala, pred posljednje kolo i međusobni duel u Sočiju.

"Zbornaja komanda" ima neuporedivo bolju gol-razliku, pa je Urusima za prvo mjesto potrebna pobjeda protiv domaćina.

Po onome što su dva tima pokazala u prva dva kola, Rusi su mnogo, mnogo bliži prvoj poziciji.

URUGVAJ - S.ARABIJA 1:0

Rostov na Donu - Rostov arena. Gledalaca: 40.000. Sudija: Klemen Turpan (Francuska). Strijelac: Suares u 23. minutu.

Urugvaj: Muslera, Kaseres, Godin, Himenes, Varela, Sančes (83. Nandes 83), Vesino (59. Toreira), Betankur, Rodriges (59. Laksalt), Kavani, Suares.

Saudijska Arabija: Alovais, Al Burajk, Osama Havsavi, Abdulaji, Alsahrani, Otajf, Alfaradž, El Džasim (44. Al Moghavi), Bahbri (75. Kanvo), Al Davsari, Fahad (81. Al Sahlavi)

Bonus video: