Nikezić treba da se pojavi

Kada se sve uzme u obzir, Nikezić uopšte nije loše prošao i njegovo nepojavljivanje na saslušanju shvatam zadovoljstvom ponovnim raskidom ugovora", kazao je Alhanov.
0 komentar(a)
Nikola Nikezić, Foto: ARHIVA VIJESTI
Nikola Nikezić, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 01.04.2011. 21:56h

Rješenje za prisilno iznuđeni paraf od crnogorskog napadača Nikole Nikezića, kojim je Kubanu “dobrovoljno” darovao 256.000 dolara, u sporu nazvanom “slučaj Nikezić” ni danas nije donijeto u Fudbalskom savezu Rusije (RFS). Predsjednik Komiteta za etiku u RFS-u Alu Alhanov ni nakon dva i po sata saslušanja nije mogao da donese presudu, koju je odložio za naredno saslušanje koje će biti održano u periodu od 15. do 18. aprila.

"Nijesmo bili u stanju da donesemo odluku bez prisustva Nikezića, koji mora da pruži odgovore na brojna pitanja u sučeljavanju sa predstavnicima Kubana. Takođe, ni istražni postupak nije završen i imamo uvjeravanja da će to biti završeno do polovine mjeseca. Ne razumijem zašto se Nikezić nije pojavio, imam saznanja da je njegova porodica zabrinuta da on dođe u Rusiju, ali država mu garantuje bezbjednost i očekujemo ga na sljedećem ročištu. Nijesmo zadovoljni time da on svoje viđenje problema iznese putem video linka, jer je drugačije kada se njegovo izlaganje može prekinuti pitanjima. Njega, ali i predsjednika Kubana i gubernatora Krasnodarske oblasti Aleksandra Tkačeva očekujem na narednom saslušanju. Mada, možda i Nikezića više sve ovo ne zanima, pošto sam imao uvid u dokumentaciju kojom mu je Kuban isplatio 294 hiljade dolara, a to su mi na saslušanju potvrdili i njegovi zastupnici iz ruskog ogranka svjetskog sindikata fudbalera – FIFPro, Vladimir Leončenko i Nikolaj Gramatikov. Kada se sve uzme u obzir, Nikezić uopšte nije loše prošao i njegovo nepojavljivanje na saslušanju shvatam zadovoljstvom ponovnim raskidom ugovora", kazao je Alhanov.

Nikezić i FIFPro ne kriju da su zadovoljni uslovima raskida ugovora koje je ponudio i ispunio generalni direktor ruskog premijerligaša Suren Mkrtčjan, a očigledno je da ni ruskoj kući fudbala, zbog ugleda fudbalske Rusije, ne odgovora dalje bavljenje “slučajem Nikezić”. No, ruski mediji ne odustaju, pa je Alhanov morao da odgovori na neprijatno pitanje: “Znači li isplata od 294 hiljade Nikeziću da je Kuban priznao zlodjelo”?

"Moguće je da je klub napravio neke greške, ali je takođe tačno da je Nikezić u potpunosti zadovoljan ponudom Kubana i da želi da stavi tačku na ovaj slučaj. A mi čekamo izvještaj državnih istražnih organa i na osnovu njega ćemo izreći kaznu", zaključio je Alhanov.

Podatak da državnu istragu vodi zamjenik gubernatora Ivan Peronko, kojem je nadređeni predsjednik Kubana, ruski mediji su propratili sa ironijom, uprkos obećanjima Peronka.

"Nećemo ništa sakriti a javnost i navijači će dobiti informacije iz istrage. Ja to sve kontrolišem", zaključio je Peronko.

Ruski mediji imaju drugačiji krajnji zaključak – “kao bumerang vratile su se prijetnje rukovodiocima Kubana da će Nikeziću isprašiti tur”.

Bonus video: