Ništa od derbija za titulu

"Nismo realizovali brojne šanse, nedostajala je mirnoća u završnici, bili smo jednostavno opterećeni nekom vrstom imperativa, falila je kreativnost", riječi su Dragana Radojičića
1 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.05.2012. 08:43h

Zeta je prošle subote Pljevljacima uručila neočekivan poklon, ali su ga Cetinjani "brutalno“ i apsolutno zasluženo istrgli iz ruku fudbalera Rudara.

I praktično ostvarili svoj glavni cilj – opstanak u prvoligaškom društvu.

Ali i ispunili želju Budućnosti, koja već može da počne sa proslavom titule prvaka Crne Gore.

Svih 90 minuta pod Golubinjom se gledala ista slika na terenu.

Domaći fudbaleri su imali inicijativu, sedamdesetak odsto posjeda lopte i mnogo problema u napadu.

S druge strane, gosti čvrsti u odbrani i pakleno opasni iz kontri. Iz takve dvije su i postigli golove i znali to da proslave nakon posljednjeg Kojovićevog zvižduka.

Publika se još nije ni smjestila na tribine, a Lovćen je poveo.

Bogdanović je protutnjao desnom stranom, uposlio Perutovića koga je blago odgurnuo Alić.

Za podgoričkog arbitra nije bilo dileme, pokazao je na bijelu tačku, odakle je Sekulić, po običaju, bio neumoljiv.

Mogli su Pljevljaci do izjednačenja dva minuta kasnije ali se obrukao Kaluđerović, Cetinjani su uzvratili već u 9. minutu (spašavao Mijatović), da bi do egala, u 21. minutu, doveli Igumanović i Nerić.

Prvi je sjajno centrirao, a drugi efektno, glavom „zakucao“ loptu u mrežu nemoćnog Perovića.

Do kraja poluvremena bilježimo još tri šanse za Rudar.

Dva puta, u 28. i 31. minutu, neprecizan je bio Ivica Jovanović, baš kao i Nerić u 29. minutu.

Ni u nastavku se ništa nije mijenjalo.

Doduše, "rudari“ su pojačali ofanzivu, uglavnom se igralo na polovini gostiju, ali je u svim tim napadima bilo viška stihije.

Međutim, šansi nije falilo. Pokušavali su i Adžić glavom, i Brnović nogom, reklamirano je i igranje Martinovića rukom u šesnaestercu, šutirali su i Ivica i Miroje Jovanović, i Stojanović, i Igumanović.

Sve je to Perović zaustavljao, ulivao samopouzdanje saigračima i omogućio im da u 60. minutu organizuju još jednu "ubitačnu“ kontru i da možda već tada otklone sve dileme.

Đurišić je izbjegao ofsajd, došao ispred gola Rudara i umjesto mreže pogodio stativu.

Uslijedila su još dva "trzaja“ domaćina, odnosno pokušaji Ivice Jovanovića i Igumanovića u 64. i 68. minutu, nakon čega je inicijativa počela da splašnjava, a tim sa Obilića poljane da biva sve hrabriji i opasniji.

Završni udarac stigao je u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Sekulić se na centru izborio za loptu, dodao do Bondžića a ovaj, rutinskom realizacijom, raspršio snove Pljevljaka o tituli i dugo čekani derbi, naredne subote, učinio rezultatski beznačajnim.

"Svima nam je teško zbog poraza, ali i to je fudbal. Nismo realizovali brojne šanse, nedostajala je mirnoća u završnici, bili smo jednostavno opterećeni nekom vrstom imperativa, falila je kreativnost. Lovćen je, s druge strane, pokazao kvalitet i odličnu organizaciju igre. Nema vajde od kukanja, moramo se oporaviti do srijede i pokušati da osvojimo trofej u Kupu što bi za Rudar bio sjajan rezultat", prokomentarisao je Dragan Radojičić, trener Rudara.

"Zaista je podvig dobit Rudara u Pljevljima u trenutku kada se bori za titulu. Mi smo to uspjeli i ja mojim igračima od srca čestitam. Došli smo po bod, istrpjeli njihove napade, bili disciplinovani i opasni iz kontri i eto, srećom, uzeli sva tri. Koliko važna, suvišno je pričati", utisak je Radovana Kavaje, trenera Lovćena.

Rudar - Lovćen 1:2 (1:1)

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 1.200. Sudija: Vladan Kojović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Željko Pavićević (Podgorica). Strijelci: Nerić u 21. minutu za Rudar, Sekulić u 5. (penal) i Bondžić u 90+4. minutu za Lovćen. Žuti kartoni: Alić, Brnović (Rudar), Perutović, Đurišić (Lovćen).

Rudar: Mijatović 6, Igumanović 6,5, Adžić 6,5, Brnović 6,5, Popović 5,5 (Stojanović), Kaluđerović 5,5 (Bakoč), I. Jovanović 5,5, M. Jovanović 5,5, Nerić 6,5 (Rustemović), Nestorović 6, Alić 6.

Lovćen: Perović 7, Ćetković 6, Martinović 6,5, Mirković 7, N. Vujović 6 (S. Vujović), Bondžić 7, Radović 6, Sekulić 7, Perutović 6,5 (Turković), Bogdanović 6,5, Đurišić 6,5 (Bigović).

Bonus video: