Njemačka se izvukla protiv Francuske, nula na "Vembliju", Rusija zaustavila "furiju"

Lionel Mesi nije igrao protiv Nigerije, Španija vodila 2:0 protiv domaćina Mundijala
0 komentar(a)
francuska njemačka, Foto: Reuters
francuska njemačka, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2017. 22:09h

Njemačka se provukla protiv Francuske u Kelnu.

"Trikolori" su vodili 2:1 do trećeg minuta sudijske nadoknade, bili blizu druge vezane pobjede u duelima sa velikim rivalom, ali je Lars Štindl, nakon sjajne akcije Ozila i Gecea, spriječio poraz domaćina - 2:2.

Prethodno je Marsijal imao zicer da riješi meč u korist Francuske.

Posljednji poraz Njemci su doživjeli upravo od Francuza, u polufinalu Evropskog prvenstva (2:0), a pozitivnu seriju produžili su na 21 utakmicu.

Aleksandar Lakazet je bio dvostruki strijelac za Francusku, u 33. i 71. minutu.

Strijelac prvog gola za Njemačku bio je Timo Verner u 56. minutu.

Engleska i Brazil igrali su 0:0 na "Vembliju". To je rezultat koji ohrabruje "gordi Albion", jer je Brazil došao u najjačem sastavu, sa Nejmarom, te zvijezdama Premijer lige, Gabrijelom Žezusom i Kutinjom.

Bilo je šansi na obje strane, Fernandinjo je pogodio stativu za goste, a golman Alison u finišu zaustavio opasan šut Dominika Solankea.

Belgija je golom Romelua Lukakua savladala Japan 1:0.

Golgeter Mančester junajteda postao je najbolji strijelac u istoriji nacionalnog tima - sa 24 godine postigao je 31 gol za "crvene đavole".

Sjajan meč u Sankt Peterburgu odigrale su selekcije Rusije i Španije. Nakon mnogo preokreta, rezultat je na kraju bio 3:3.

Španci su golovima Đordija Albe u 9. i Serhia Ramosa u 35. minutu iz penala vodili 2:0, da bi Fedor Smolov i Juri Žirkov donijeli izjednačenje Rusima.

Ramos je iz još jednog jedanesterca vratio prednost "furiji", a Smolov odgovorio u 70. minutu, bombom pod prečku sa ivice šesnaesterca, za konačnih 3:3.

"Nije me iznenadila igra Rusije, koja je bila jako motivisana, a ima odličnu ekipu. Smolov je sjajan igrač, znam ga godinama. Mi smo pokazali određene slabosti - kada ne kontrolišemo loptu, veoma smo ranjivi", rekao je selektor Španije Žulen Lopetegi.

Argentina je jedva obezbijedila plasman na Mundijal, a današnja prijateljska utakmica sa Nigerijom u Krasnodaru je pokazala da Horhea Sampaolija čeka još mnogo posla da stvori jaku reprezentaciju.

"Gaučosi" su poraženi od Nigerije rezultatom 4:2, i to pošto je vodila sa 2:0, a ondan dozvolila da primi tri gola za dvadesetak minuta u drugom poluvremenu.

Argentina je povela golom Banege u 27, već u 36. je Dibala udvostručio prednost i tada je izgledalo da velikana čeka rutinski posao protiv Afrikanaca.

Iheanačo je, međutim, smanjio do poluvremena, a onda je Nigerija odigrala 45 minuta iz snova - dva puta se upisao vezista Arsenala Ivobi, a mrežu Markesina zatresao je i Idovu.

U sastavu Argentinaca nije bilo Mesija, ali je Sampaoli dao šansu zvijezdama poput Di Marije, Aguera, Dibale, Maskerana od prvog minuta, dok su kasnije zaigrali Benedeto, Insua, Gomes, Peroti...

Kolumbija je savladala Kinu sa 4:0 golovima Parda, Bake i Borhe (dvostruki strijelac), dok je Srbija remizirala sa Južnom Korejom (1:1).

Bonus video: