Ode i posljednja nada...

Budvani su tri kola prije kraja gotovo osigurali titulu, za matematičku potvrdu dovoljan je i bod u posljednja dva kola, pa će četa Saše Petrovića narednog vikenda na Lugovima igrati samo za prestiž.
0 komentar(a)
Giga, Foto: Savo Prelević
Giga, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2011. 15:33h

Budućnost se uz malo problema obračunala sa Mornarom (3:2), sve do 60. minuta pod Goricom je tinjala nada da će je ta pobjeda ostaviti u trci za titulu, a onda je gol Mogrena u Pljevljima vratio Podgoričane u realnost.

Budvani su tri kola prije kraja gotovo osigurali titulu, za matematičku potvrdu dovoljan je bod protiv Budućnosti u sljedećem kolu ili pobjeda nad Mornarom u posljednjem, pa će četa Saše Petrovića narednog vikenda na Lugovima igrati samo za prestiž.

Propala je još jedna godina, i nakon pete sezone u crnogorskom šampionatu Podgoričani su se zadržali na samo jednom trofeju (od mogućih deset), a krivca moraju da potraže isključivo u svojim redovima. Jer, Mogren je u drugom dijelu sezone imao toliko kikseva koje Budućnost nije iskoristila da je jednostavno bilo previše da traže još jedan. Naravno, Budvani nisu bili tako velikodušni...

Budućnost je dobro počela meč, u prvih desetak minuta sijevalo je pred golom Mornara, pa je nakon pokušaja Vukčevića s lijeve (pored gola) i Vukovića s desne strane viđen i prvi gol. Petar Vukčević je prošao po lijevoj strani, centrirao po zemlji na ivicu peterca, odakle je Vuković, vrlo efektno, okrenut leđima, petom, provukao loptu Masonočiću kroz noge - 1:0 za Budućnost.

Mogao je, međutim, i Mornar prvi do vođstva, pošto je samo 40 sekundi prije gola Podgoričana Jovović izašao sam na Dragojevića nakon duplog pasa sa Vujačićem, ali je umjesto mreže pogodio golmana Budućnosti u nogu.

Igra se nakon vodećeg gola domaćina totalno predvojila, više je to podsjećalo na neki egzibicioni meč nego na grčevitu borbu za titulu i opstanak. Igrači Budućnosti imali su puno prostora u napadu, ali su kombinovali i driblali samo do šesnaesterca. Tu je obično nedostajao pravi pas...

Podgoričani su, s druge strane, pokazivali veliku ranjivost u defanzivi, pa je Mornar u prvom poluvremenu bio blizu da stvori šansu kad god je prešao centar. Najveća "promaja" u odbrani Petrovićevog tima duvala je po desnoj strani, koju su Barani u prvom dijelu probijali kako su htjeli. U 29. minutu Vujačić je izbjegao ofsajd zamku, ali je Dragojević bio za nijansu brži, dok je golman Budućnosti u finišu prvog poluvremena lijepom paradom skinuo dobar pokušaj Jovovića.

Jedini pravi zicer za domaćina nakon vodećeg gola u prvom poluvremenu viđen je u samom finišu - Onguene je odigrao dobru povratnu loptu za Mugošu, koji je sa ivice peterca pogodio Masoničića.

Ipak, Podgoričani su se ispravili čim je počelo drugo poluvrijeme, tačno 40 sekundi nakon zvižduka sudije Dabanovića. Vuković je proigrao Điđa Vukčevića, kome je Masoničić skinuo loptu sa vrha kopačke, ali se na pravom mjestu našao Stefan Mugoša i sjajnim lob udarcem sa 25 metara prebacio istrčalog golmana Barana.

Desetak minuta kasnije pročulo se da je Mogren poveo u Pljevljima, igrači Budućnosti tada kao da su izgubili volju da nastave sa napadima, pa se i Mornar vratio u život - Vuković je u 64. minutu nakon centaršuta Kasapija preletio odbranu domaćih, pa i golmana Dragojevića, za gol nade za Barane - 2:1.

Prijetili su gosti i da će izjednačiti na 2:2, bilo je nekoliko opasnih prekida oko gola Dragojevića, ali je u 72. minutu Budućnost dala treći gol - golman Masoničić je faulirao Mugošu, a Vuković iz penala povećao na 3:1. Mislilo se tada da je meč riješen, ali su i Barani dobili penal (Jovović ga izborio i pogodio za 3:2), a u posljednjim minutama umalo izjednačili. Dragojević je, međutim, odbranio velike šanse Jovovića i Laloševića.

Budućnost - Mornar 3:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 700. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica) i Slavko Milošević (Cetinje). Strijelci: Vuković u 10. i 73. (penal) i Mugoša u 46. minutu za Budućnost, Vuković u 64. i Jovović u 84. (penal) za Mornar. Žuti kartoni: Tomašević (Mornar), N.B.Vukčević (Budućnost).

Budućnost: Dragojević 7, Golubović 6, A.Orahovac 6,5, N.B. Vukčević 6,5, Radunović 6,5, Onguene 6 (Brnović 6,5), N.S. Vukčević 7, Vučić 6,5 (S.Orahovac 7), P. Vukčević 6,5, Mugoša 7,5 (Nikač), Vuković 7,5.

Mornar: Masoničić 6, Tomašević 6, Obradović 6, Vuković 6,5, Petrović 6, Mrvaljević 6, Bokan 5,5 (Lalošević), Kasapi 6, Vujačić 5,5 (Mirković), Jovović 6,5, Lalević 5,5 (Metović).

Bonus video: