Pad koncentracije odnio pobjedu

"Pad koncentarcije u finišu bio je koban i ne mogu biti zadovoljan", kazao je Vukotić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2011. 07:58h

Do prve podjele bodova ove sezone, domaća Mladost i gostujuća Sutjeska došli su u petom odmjeravanju snaga na Starom aerodromu. Iako je formalno Mladost bila domaćin, veću podršku imali su Nikšićani, čije se Vojvode nijesu štedjele.

A Mladost je povela već u otvaranju duela. Čabarkapa je uposlio Rašovića, koji je sjajno prihvatio loptu i rutinski savladao Lakićevića. Uz dozu sportske drskosti Nikšićani su odmah krenuli naprijed i iz prve prilike četiri minuta kasnije su vratili stvari na početak. Pejović je uposlio Boža Markovića, koji je uspio da pored Čabarkape pogodi mrežu Marčelje. To je bio signal Sutjesci da krene još više naprijed, ali je Marić iz dva pokušaja bio neprecizan, dok je Tomić propustio šansu na drugoj strani.

Trener domaćih Miodrag Vukotić drugo poluvrijeme je počeo sa rezervistima Vučićem i Mijuškovićem, koji su povezali niti igre Mladosti, koja je zagospodarila terenom. Međutim, Šofranac nije pogodio nakon solo prodora, a Rašović nije iskoristio sjajno dodavanje Savićevića. Ipak, bolja igra se isplatila nakon slobodnog udarca Pejovića sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran sa penala bio je Đurišić. Izgledalo je potom da se Sutjeska predala, ali Marković nije prihvatao poraz. Najprije je iznudio penal, a potom i pogodio za remi.

"Morali smo bolje da realizujemo prilike, i iskoristimo brzinu koju su Vučić i Mijušković unijeli u našu igru. Pad koncentarcije u finišu bio je koban i ne mogu biti zadovoljan", kazao je Vukotić.

Zadovoljniji bodom je bio trener Sutjeske.

"Mladost je kvalitetna ekipa, koja igra dopadljiv fudbal i onda moram biti zadovoljan ishodom. Bilo je izuzetno teško, s obzirom na to da je temperatura u Podgorici mnogo veća nego u Nikšiću, ali smo velikom borbenošću uspjeli da stignemo do cilja", rekao je Dragan Lacmanović, trener Sutjeske.

Bonus video: