Petica Intera za snove o Skudetu

Inter savladao Romu sa 5:3 i smanjio razliku u odnosu na Milan na pet bodova i meč manje. Mirko Vučinić strijelac i jedan od najboljih u poraženom timu
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2011. 23:08h

Inter je živ, borba za Skudeto nije gotova, jer je aktuelni šampion preživio još jedan spektakularan meč i natjerao cijelu Italiju da ga (iako je Napoli drugi sa tri boda manje od Milana) proglasi za najvećeg konkurenta „rosonerima” do kraja sezone.

Nakon goleade protiv Rome na „Meaci” (5:3) postalo je jasno kao dan da Leonardov Inter nije ni nalik onom Murinjovom i da će „crno-plavi” ove godine, za razliku od svih prethodnih, put do titule da krče - superofanzivnim fudbalom!

Sinoć je to moglo i da se osveti Brazilcu, jer je kod 4:1 i situacije sa igračem više vukao ekipu naprijed, pa je „vučica” za tren došla na 4:3 i unijela strah u kosti svima u Milanu...

- Najsrećniji sam na svijetu, pobijedili smo velikog rivala. Čestitam igračima, ovo je bila velika utakmica za nas, izuzetna - rekao je Leonardo.

Bio je to ludi meč. Inter je poveo u 2. minutu evrogolom Veslija Snajdera, a onda se probudila Roma i u 13. preko Simplisija izjednačila (asistent Kaseti, akciju povukao Mirko Vučinić). A kada je gost morao da povede, to je učinio Inter zahvaljujući Samuelu Etou i Roma je tu potpuno stala.

Nikolas Burdiso je skrivio penal i dobio crveni karton zbog faula nad Pacinijem i tada je bilo jasno da meč ide u samo jednom pravcu. Vučinić je donio nadu gostima (majstorski skrenuo loptu poslije šuta De Rosija), pogodivši još jednom protiv velikih ekipa, a na četvrtom meču protiv Intera od avgusta 2008. Lorija je napravio meč još spektakularnijim, ali je Esteban Kambijaso u samom finišu stavio tačku na priču sa Romom, a počeo onu sa Milanom, jer Inter sada ima pet bodova i meč manje od lidera.

Galerija

Bonus video: