Petrovac protiv tradicije

"Moramo biti strpljivi od samog starta i graditi poziciju za realizaciju napada. Samo tako možemo nadigrati kvalitetnog rivala", kategoričan je napadač Petrovca Aleksandar Vujačić.
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2011. 07:28h

Domaćin želi još jedan trijumf pred svojom publikom, iako tradicija u istoriji mečeva Petrovca i Mladosti pokazuje drugačiju sliku. U nekoliko prethodnih duela nije bilo pobjednika, a nekako po navici mečevi su uvijek obilovali uzbuđenjima na obje strane.

Petrovčani sada žele da okončaju lošu tradiciju sa kvalitetnom i organizovanom ekipom iz Podgorice. Osim već duže odsutnog Mikijelja, te povrijeđenog Nikezića svi ostali igrači se nalaze u punom trenažnom procesu.

"Prevashodni cilj je ostati neporažen, a ove sezone pokazali smo da imamo jednu vrlinu više - kvalitet i drskost da na domaćem terenu uvijek idemo na trijumf, bez obzira ko nam je protivnik. Iskreno vjerujem da se ni gosti neće braniti, jer imaju zaista dobar ofanzivni potencijal, a ambicije su im ove sezone znatno veće u odnosu na prethodnu. Moramo biti strpljivi od samog starta i graditi poziciju za realizaciju napada. Samo tako možemo nadigrati kvalitetnog rivala", kategoričan je napadač Petrovca Aleksandar Vujačić.

Iako su nadigrali Mogren, fudbaleri Mladosti nijesu bili precizni u završnici i morali su da se zadovolje bodom u prethodnom kolu (1:1). No, sjajnu igru izabranici Miodraga Vukotića žele da ponove i na gostovanju Petrovcu, koji takođe bilježi odlične rezultate ove sezone.

"U Petrovcu je najbitnije da u prvom poluvremenu ne primimo gol. Trebaće nam vremena da se priviknemo na taj mali teren, koji je prednost domaćinu koji na njemu trenira i igra utakmice. Ukoliko to uspijemo, u drugom dijelu će biti naša šansa da nametnemo ritam i izborimo povoljan rezultat. To je, s obzirom na dobre igre Petrovca i remi, ali mi ne odustajemo od prepoznatljivo napadačke igre".

"Napašćemo i u Petrovcu, bez sumnje, mada imamo brojnih kadrovskkih problema. Lončar je doživio neugodnu povredu glave prethodnog vikenda, a ni iskusni Petrović nije dovoljno oporavljen. Ni ja nijesam trenirao prethodnih dana zbog lakše povrede, ali ipak imamo tim koji može da se suprotstavi domaćinu", kazao je napadač Mladosti Vladimir Savićević.

Petrovac - Mladost

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Vujadin Jovićević i Boban Krstev (Cetinje). Početak u 15.30 časova.

Petrovac (4-2-3-1): Popović - Radulović, Graovac, Mihailović, Grbović - Šofranac, Golubović - Jovanović, Zvicer, Vujačić - Živković.

Mladost (4-4-2): Marčelja - Živković, Lakić, Šofranac, Raičević - Martinović, Mijušković, Tomić, Vučić - Savićević, Merdović.

Bonus video: