"Pjontek je makar do juna naš igrač, mnogi se raspituju za njega"

Sudeći po partijama na početku sezone, klubovi koji žele da dovedu Pjonteka, moraće dobro da odriješe kesu
83 pregleda 0 komentar(a)
Kšištof Pjontek Đenova, Foto: Beta/AP
Kšištof Pjontek Đenova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.10.2018. 09:34h

Kšištof Pontek zaludio je fudbalski svijet - mladi Poljak briljira u Italiji u dresu Đenove, pa su evropski velikani počeli da se utrkuju za njegov potpis.

I u Đenovi su svjesni da će Poljaka teško zadržati. Ipak, sportski direktor "grifona" Đorđo Perineti, kazao je da će Pjontek "sigurno do juna" ostati na "Luiđi Ferarisu".

"Pjontek se potpuno razlikuje od ostalih igrača sa kojima sam sarađivao. Podsjeća me na napadače iz 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka. Njemu je fudbal u krvi", hvali svog igrača Perineti.

Pjontek ne posjeduje samo fudbalske kvalitete.

"Oduševljen sam njegovom smirenošću i zrelošću. Mediji stalno pišu o njemu, ali to njega ne dotiče previše. Živi za sljedeći gol", oduševljen je sportski direktor Đenove.

Poljak je u Italiju stigao iz domovine. Prethodne dvije sezone nastupao je za Krakoviju.

"Nijesmo iznenađeni njegovim partijama. Svaki gol postigao je poslije izgrađenih timskih akcija. Nijedan nije došao slučajno. Počeo je odlično, ali još uvijek je na početku", spušta loptu Perineti.

Evropski mediji gotovo svakodnevno objavljuju vijesti u kojima Pjonteka sele iz Đenove - Barselona, Napoli, Bajern, Borusija Dortmund, samo su neki od timovi koji su, navodno, zainteresovani za napadača.

"Mnogo klubova se raspituje. Agenti su stalno prisutni na našim mečevima, ali kao što je predsjednik Preciozi rekao - Pjontek je, makar, do juna naš igrač. U ugovoru ne postoji otkupna klauzula, pa ćemo, u zavisnosti od ponuda i situacije na tržištu odrediti cijenu", kategoričan je Perineti u razgovoru za Tuto sport.

Pjontek je na osam mečeva u dresu Đenove (Serija A i Kup) postigao 13 golova. Mrežu je zatresao i u četvrtak u Ligi nacija kada je Poljska poražena od Portugala (2:3).

Sudeći po partijama na početku sezone, klubovi koji žele da dovedu Pjonteka, moraće dobro da odriješe kesu. U Đenovi već trljaju ruke...

Bonus video: