Pobjeda Bajerna, petarda "milionera" protiv Frajburga

Tim Jirgena Klopa je slavio sa 5:1. Nakon gola Šmida za goste, stvari su se okrenule već do poluvremena - Robert Levandovski u 41, potom Nuri Šahin u 44. i opet Poljak dva minuta kasnije najavili su spektakl na “Signal Iduna parku”.
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2013. 20:09h

Bajern je reagovao poslije poraza od Arsenala u Ligi šampiona koji nije teže posljedice.

Da je u prvenstvu sasvim druga priča sastav Jupa Hajnkesa je pokazao u duelu sa Bajerom u Leverkuzenu - lider je na "Baj areni" slavio sa 2:1 i upisao devetu uzastopnu pobjedu u Bundes ligi.

Gosti su poveli golom Marija Gomesa u 37. minutu, a Bajer je poravnao u 75. zahvaljujući Simonu Rolfsu. Kada se činilo da je remi gotova stvar, uslijedio je šok za "farmaceute" - Folšajd je udarac Bastijana Švajnštajgera u 87. minutu skrenuo sopstvenu mrežu...

Bajern je tako sačuvao 20 bodova prednosti u odnosu na Borusiju iz Dortmunda.

A Borusija je odavno prvenstvo označila kao sporedno takmičenje, cilj je samo da se osvoji drugo mjesto, a partija „milionera” sa Frajburgom kod kuće samo je podsjetila na kako visokom nivou aktuelni šampion može da igra.

Tim Jirgena Klopa je slavio sa 5:1, iako je od 28. minuta bio u minusu. Nakon gola Šmida za goste, stvari su se okrenule već do poluvremena - Robert Levandovski u 41, potom Nuri Šahin u 44. i opet Poljak dva minuta kasnije najavili su spektakl na "Signal Iduna parku".

Levandovski je danas postigao 19. pogodak u ligi ove sezone, ali je i bio strijelac u osmom uzastopnom meču čime je postao rekorder kluba...

U nastavku, Borusija je dotukla nemoćnog protinika, a pogodio je mladi Leonardo Bitenkur i to samo dva minuta nakon što je zamijenio Marija Gecea.

Šalke očigledno nije prebolio eliminaciju iz Lige šampiona, pa je u Nirnbergu bio bez šansi - domaćin je slavio sa glatkih 3:0, dok je Augsburg golom Kalsen Brakera osvojio tri boda u Hamburgu.

Grojter Firt je osvojio bod u Bremenu, a Milorad Peković je odigrao cijeli meč.

Rezultati

Hamburger - Augsburg 0:1 (Kalsen Braker 8)

Hofenhajm - Majnc 0:0

Verder - Grojter Firt 2:2 (Hunt 47 (penal), 70 (penal) - Ferstner 55, Pecos 62)

Borusija D. - Frajburg 5:1 (Levandowski 41, 45+1, Šahin 44, 72, Bitenkurt 78 - Šmid 28)

Nirnberg - Šalke 3:0 (Fojlner 31, Asvajn 69, Franc 87)

Bajer - Bajern 1:2 (Rolfs 75 - Gomes 37, Folšajd (autogol) 87)

Sjutra

Ajntraht - Štutgart

Borusija M. - Hanover

Petak

Volfsburg - Fortuna D. 1:1

Galerija

Bonus video: