Pobjede Barselone, Atletika i Reala, nastavlja se trka za titulu

76 pregleda 0 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.04.2016. 20:33h

Pobjede vodeće trojke u Primeri, pa je u trci za titulu ista meta i isto odstojanje između Barselone, Atletiko Madrida i Reala. Barselona i Atletiko imaju po 85 bodova, bod više od Reala.

Barselona je pobjedom u gostima protiv Betisa sa 2:0, golovima Ivana Rakitića i Suaresa, sačuvala prvo mjesto na tabeli.

Ekipa Luisa Enrikea je tokom cijele utakmice imala više loptu u svom posjedu, Nejmar, Lionel Mesi i Luis Suares su imali prilike da zatresu mrežu gostiju, ali do 50. minuta nije bilo golova i pored toga što je Barselona od 35. minuta imala igrača više na terenu.

Naime, Haiko Vesterman je u tom 35. minutu poslije neopreznog starta nad Rakitićem zaradio drugi žuti karton.

Hrvatski reprezentativac je u 50. minutu iskoristio nesporazum golmana i jednog igrača odbrane Betisa, pa je nakon dodavanja Lionela Mesija lako pogodio za 1:0.

Konačan rezultat u 81. minutu postavio je Suares poslije asistencije Mesija.

Antoan Grizman je u 54. minutu zamijenio Olivera Toresa, i 30-ak sekundi kasnije je sa ivice šestaesterca matirao golmana Rajo Valjekana za minimalnu, ali važnu pobjedu Atletiko Madrida u trci za titulu u Primeri.

Dijego Simeone, koji je ovaj meč zbog suspenzije gledao sa tribina, odlučio je da odmori veliki broj prvotimaca. Na klupi su ostali Grizman, Saul, Koke, Tores, Savić i Filipe Luis, a Godin je iz predostrožnosti bio van protokola. Sve to da bi nosioci igre odmorni dočekali utorak i revanš utakmicu polufinala Lige šampiona, u kojoj u Minhenu brane 1:0 protiv Bajerna.

Poslije neubedljivog prvog poluvremena, Simeone je, ipak, odlučio da na teren pošalje Kokea, a zatim Toresa i Grizmana. Ispostavilo se to kao dobra odluka, pošto je najboljem strijelcu tima trebalo samo minut i po u igri da postigne pogodak...

Real Madrid je ostao u trci za šampionsku titulu, zahvaljujući pobjedi u gostima protiv Real Sosijedada (1:0), a gol odluke postigao je Garet Bejl u 80. minutu.

Do tog gola Real nikako nije uspijevao da pogodi mrežu domaće ekipe, a najviše se ispromašivao upravo strijelac jedinog pogotka. Bejl je u prvih 45 minuta pokušavao nekoliko puta, dva puta je do gola mogao i Hames Rodriges, ali mreža Real Sosijedada se nije zatresla.

Na početku drugog poluvremena Bejl nije bio precizan sa samo nekoliko metara, ali se za sve promašaje iskupio u 80. minutu, kada je odlično reagovao nakon centaršuta Lukasa Vaskeza.

Madriđani su na ovom meču igrali oslabljeni, pošto u timu nisu bili Kristijano Ronaldo i Karim Benzema.

"Dokle god postoje šanse, mi moramo da se borimo. To je filozofija Reala. Biće to veoma uzbudljiv kraj sezone... Voljeli bismo da je situacija drugačija, ali sada ćemo morati da čekamo da se neko 'oklizne'", rekao je Ramos za španske medije.

Ekipa Zinedina Zidana sada se okreće revanšu polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija, poslije 0:0 u prvom meču na Etihadu, dok 'jorgandžije' od 18.15 dočekuju Rajo Valjekano, a Barselona dva časa kasnije igra sa Real Betisom u gostima.

Rezultati

Real Sosijedad - Real Madrid 0:1

Bejl 80.

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano 0:1

Grizman 54.

Betis - Barselona 0:2 (Rakitić 50, Suares 81)

Granada - Las Palmas (22.05)

Nedjelja

Atletik Bilbao - Selta (12.00)

Espanjol - Sevilja (16.00)

Deportivo La Korunja - Hetafe (18.15)

Valensija - Viljareal (20.30)

Petak

Sporting Hihon - Eibar 2:0

Karmona 43, Menendez 82.

Bonus video: