Poraz od Osasune, Barselona se oprašta od titule?

U jednom od najslabijih izdanja u sezoni, Barselona je večeras u Pamploni poražena od Osasune 3:2 u utakmici 23. kola Španske .
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2012. 23:21h

U jednom od najslabijih izdanja u sezoni, Barselona je večeras u Pamploni poražena od Osasune 3:2 u utakmici 23. kola Španske .

Srpski internacionalac Dejan Lekić bio je strijelac prva dva gola za domaći tim. Bivši napadač Zemuna i Crvene zvezde savladao je gostujućeg golmana u 5. i 22. minutu.

Barselona je u 51. minutu smanjila na 2:1 golom Aleksisa Sančesa, ali je već u 56. Raul Garsija vratio Osasuni dva gola prednosti.

Poraz aktuelnog svjetskog, evropskog i španskog prvaka u jednom od najslabijih izdanja ove sezone ublažio je Kristijan Teljo u 73. minutu.

Do kraja meča igrači Osasune pogodili su stativu, dok su gosti imali nekoliko prilika za gol, ali se dobrim odbranama istakao golman Andres Fernandez.

U 81. minutu Kataloncima je poništen gol zbog diskutabilnog ofsajda.

Barselona je ostala na sedam bodova zaostatka za vodećim Real Madridom, koji sjutra igra na svom terenu protiv Levantea.

Osasuna se popela na šesto mjesto, koje dijeli sa Atletiko Madridom.

Fudbaleri Rasinga i madridskog Atletika odigrali su bez golova. "Jorgandžijama" iz Madrida to je bila šesta uzastopna utakmica bez poraza u Primeri, što se poklopilo sa dolaskom novog trenera Dijega Simeonea.

Santander je i nakon ove utakmice ostao u zoni ispadanja i predstoji mu teška borba za opstanak sa Sportingom iz Hihona, Viljarealom, Betisom i Saragosom.

U posljednoj utakmici, Betis je u Sevilji pobijedio Atletik iz Bilbaoa sa 2:1. Domaći tim, koji se cijele sezone grčevito bori za opstanak, poveo je u 10. minutu golom Rubena Kastra. Radost navijača Betisa trajala je samo do 23. minuta, kada je Havi Martinez iskoristio asistenciju Susaete i zatresao protivničku mrežu.

Strelac izjednačujućeg gola, medjutim, odmogao je svom timu u 64. minutu kada je zaradio drugi žuti karton i isključenje zbog prekršaja nad Žonatanom.

Betis je brojčanu prednost iskoristio tek u posljednjem minutu utakmice, kada je Nelson udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao golmana gostiju.

Rezultati

Subota

Rasing - Atletiko Madrid 0:0

Osasuna - Barselona 3:2

Lekić 5, 22, Garsija 56 - Sančez 51, Telo 73.

Betis - Atletik Bilbao 2:1

Kastro 10, Nelson 90 - Martinez 23.

Nedjelja

Espanjol - Saragosa (12.00)

Malaga - Majorka (16.00)

Rajo Valjekano - Hetafe (16.00)

Valensija - Sporting (18.00)

Viljareal - Granada (19.45)

Real Madrid - Levante (21.30)

Ponedjeljak

Sosijedad - Sevilja (21.00)

Tabela: Real Madrid 55, Barselona 48, Valensija 37, Levante 32, Espanjol 32, Atletiko Madrid 31, Osasuna 31, Atletik Bilbao 30, itd.

Bonus video: