Poraz omladinaca Crne Gore od Hrvatske

82 pregleda 7 komentar(a)
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2015. 18:43h

Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od Hrvatske u prvom kolu kvalifikacionog turnira za plasman na U19 Evropsko prvenstvo.

Izabranici Aleksandra Miljenovića na samom startu turnira nisu uspjeli da upišu bolji rezultat u duelu sa domaćinom i glavnim favoritom za osvajanje prvog mjesta.

„Vatreni“ su u prvom dijelu dva puta tresli mrežu i na odmor otišli sa golom prednosti, iako su su „sokolići“ nakon prvog pogotka domaćina brzo odgovrili preko Perovića.

“Hrvati su opravdali ulogu favorita, bili su bolja i spremnija ekipa i zasluženo su došli do pobjede. Imali smo i mi perioda dobre igre, posebno u prvom poluvremenu, kada smo propustili nekoliko šansi a i uspjeli da odmah nakon vodećeg gola Hrvata dođemo do izjednačenja. Drugi gol primili smo na samom isteku poluvremena, u najgorem mogućem momemnut, što je negativno uticalo na igrače tako da drugo poluvrijeme nije bilo sadržajno kao prvo. Na to je vjerovatno uticalo i jako teško teško vrijeme za igru, ali i slaba fizička priprema naših igrača”, rekao je Miljenović.

Naredni meč naša selekcija igra u nedjelju od 14 časova protiv selekcije Mađarske.

“Ostaje nam ključna utakmica protiv Mađarske koja je danas upisala ubjedljivu pobjedu, i sigurno u boljem raspoloženju čeka taj duel. Naravno, nadam se da će igrači izvući maksimum i da će pokušati da ostvare pobjedu u ovom susretu što svakako neće biti lako”, zaključio je selektor Crne Gore.

Hrvatska - Crna Gora 3:1 (2:1)

Pula - Stadion: “Uljarnik”. Gledalaca: 1.000. Sudija: Kehlet (Danska). Strijelci: Matić 36, Matić 45+1, Božić 78 - Perović 40. Žuti kartoni: Bitunjac, Knežević, Filipović (Hrvatska), Popović (Crna Gora).

Hrvatska: Letica, Anočić, Bitunjac, Kulenović, Mikulić, Matić, Knežević, Fintić (Božić), Špoljarić (Grubišić), Kalaica, Filipović (Brekalo).

Crna Gora: Šarkić, Knežević, Rašo, Vukćević, Popović, Krnić, Perović, Camaj (Nišavić), Magud (Vukotić), Orlandić, Vukićević (Burzanović).

Bonus video: