Porto protiv Brage u finalu u Dablinu

Braga je do istorijskog uspjeha stigla minimalnom pobjedom nad Benfikom u revanšu, nakon poraza od 2:1 u prvom meču prošle sedmice.
0 komentar(a)
Viljaš, Foto: REALMADRID.COM
Viljaš, Foto: REALMADRID.COM
Ažurirano: 05.05.2011. 21:32h

Portugalski timovi Porto i Braga igraće u finalu Lige Evrope, 18. maja u Dablinu, epilog je sinoćnjih revanša polufinala.

Braga je do istorijskog uspjeha stigla minimalnom pobjedom nad Benfikom u revanšu, nakon poraza od 2:1 u prvom meču prošle sedmice.

Presuda je pala u 19. minutu, sjajnim golom glavom Kustodija nakon kornera sa lijeve strane.

Benfika je do kraja meča pokušala da napadne, ali se domaćin, nošen sjajnom podrškom sa prepunih tribinama “Munisipala”, herojski branio.

Najveće šanse za Benfiku propustili su Saviola u 80. i Rodrigez u 88. minutu.

Porto je izgubio na “Madrigalu”, u Viljarealu, u susjednoj državi Pirineja, ali je prošao u finale zahvaljujući senzacionalnom trijumfu od 5:1 prošle sedmice na svom stadionu.

Uprkos porazu, izabranici AndreŠa Viljaša Boaša još jednom su pokazali koliko su moćan tim, spreman maltene kad god požele da pogode mrežu protivničkom gola.

Nakon što su, naime, dopustili domaćinu da se “isprazni” u prvih pola sata (gol Canija za vođstvo Viljareala) Portugalci za tren oka preokrenuli rezultat - Hulk je pogodio uz pomoć jednog defanzivca Viljareala, a nezaobilazni Falkao nakon sjajnog kontranapada.

Malo opuštanje u finišu (Viljareal preokrenuo golovima Kapdevile i Rosija iz penala), nije pomutilo slavlje fudbalera Porta, koji idu u finale u spektakularnom stilu.

Fudbaleri najvećeg portugalskog kluba postigli su, naime, čak 18 golova u četiri četvrtfinalna i polufinalna meča, što rezultat vrijedan divljenja.

U Dablinu, 18. maja, trener Andreš Viljaš Boaš imaće priliku da krene stopama Žozea Murinja, koji je svoj uspon ka evropskim fudbalskim visinama počeo baš osvajanjem Kupa Uefa 2002. godine.

Razlika je u tome što ovaj Porto Viljaša Boaša, koga su već prozvali “specijalni 2”, igra još atraktiniji fudbal od Murinjovog prije devet godina.Rezultati: Braga - Benfika 1:0 (Kustodio 19) - prvi meč 1:2, Viljareal - Porto 3:2 (Cani 17, Kapdevila 75, Rosi 80 (penal) - Hulk 44, Falkao 48) - prvi meč 1:5.

Bonus video: