Posljednji podgorički voz

Prvi put od osnivanja crnogorskog šampionata, fudbaleri Sutjeske na duel Budućnosti stižu kao bolje plasirani tim (13.30, TV prenos)
2 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2012. 22:34h

Odavno se nije desilo da derbi Budućnost - Sutjeska kroji vrh tabele crnogorskog šampionata, naravno “zaslugom” Nikšićana, koji prvi put konkurišu za titulu.

A nikada se nije desilo da Budućnost već u prvom dijelu prvenstva igra utakmicu koja joj je maltene posljednja šansa za povratak u vrh tabele.

Neće, doduše, Podgoričani izgubiti sve šanse da osvoje titulu ako danas ne pobijede Sutjesku u najvećem crnogorskom derbiju (13.30, TV prenos), ali bi ih u tom slučaju malo ko doživljavao kao ozbiljnog kandidata za prvo mjesto.

Uz nadu da će ekipa pokazati ratnički duh koji je potpuno nestao ove sezone, trener Budućnosti Radislav Dragićević vjeruje da njegov tim može u jednom meču da “pokrije” makar dio izgubljenih bodova u dosadašnjem dijelu šampionata.

"Dva ili tri puta smo ove sezone bili u situaciji da jednom pobjedom nadoknadimo neke prethodne kikseve i vratimo se u vrh, ali nikada nismo reagovali kako treba. Sada nam se pruža još jedna prilika - da pobjedom ostanemo u vrhu i zadržimo rivale na nekoj pristojnoj distanci. Uz plasman u četvrtfinale Kupa to bi bila sasvim podnošljiva priča, s obzirom na sve probleme sa kojima su se igrači susretali", kaže Dragićević, misleći valjda na dugovanja, štrajkove, nerealizaciju inostranih angažmana...

Ako se analizira učinak Budućnosti ove sezone, vidi se da je jedan od razloga lošeg bodovnog salda katastrofalan bilans u duelima sa ekipama iz vrha. Podgoričani su u 1. kolu poraženi od Sutjeske u Nikšiću sa 1:0, nedavno su izgubili od Rudara na svom terenu (4:1), a sve što su uspjeli da urade je bod osvojen na gostovanju Čeliku (0:0).

“Plavi” nisu savladali čak ni Mladost (1:1), koja ih je jučerašnjom pobjedom nad Mogrenom makar na dan pretekla na tabeli.

"Nemamo kontinuitet, a to se dešava zbog onoga što mi najviše smeta - nismo uspjeli da napravimo igru. Jedan meč odigramo dobro, a onda se već u narednom jave veliki problemi u organizaciji. Ako se tome doda podatak da smo u mnogim utakmicama imali lošu realizaciju, onda je jasno zašto zaostajemo", kaže Dragićević i ističe da njegovim fudbalerima danas neće nedostajati motiva.

"Biće težak teren i dobiće onaj ko bude više želio pobjedu. Svi naši problemi krenuli su od poraza protiv Sutjeske u 1. kolu i nadam se da će želja za revanšom, uz šansu da ostanemo u vrhu, pokrenuti fudbalere", zaključuje Dragićević.

Orahovac je odavno van stroja, dok Bošković i Kalezić imaju lakše povrede. Ipak, očekuje se da budu spremni.

Radojičić očekuje reakciju

Prvi put od osnivanja crnogorskog šampionata, fudbaleri Sutjeske na megdan Budućnosti stižu kao bolje plasirani tim. Upravo protiv današnjeg rivala izabranici Dragana Radojičića na najbolji mogući način otvorili su jesenju sezonu i nagovijestili visoke domete.

A novi duel „ljutih“ rivala umnogome bi mogao odrediti dalji tok prvenstva. Naime, u slučaju uspjeha nikšićkih „plavo- bijelih“ jesenja titula mogla bi zimovati kraj Bistrice, a aktuelni šampion izgubio bi gotovo sve šanse da do kraja sedmog šampionata ponovi prošlosezonski uspjeh. Ipak, uoči meča dva najveća imena crnogorskog fudbala trener Sutjeske smatra da Budućnost ima kvalitet, ali najviše vjere, ipak, polaže u svoj kadar.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da se u Nikšić vratimo neporaženi. Ostavićemo srce na terenu, jer to je ono što nas je krasilo do meča sa Čelikom. Očekujem pravu reakciju i dobru partiju mojih igrača. Nastupićemo oslabljeni i to jeste hendikep, jer se osjeti kada ovoj ekipi fali jedan igrač. Međutim, vjerujem da će momci koji dobiju šansu opravdati očekivanja. Budućnost mnogi osporavaju, ali odgovorno tvrdim da naš domaćin ima kvalitet i pitanje je momenta kada će proraditi na pravi način. Nadam se da to neće biti danas. Upustićemo se u bespoštednu borbu, a na terenu istrčaćemo bez bijele zastave", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Zbog kartona u timu Sutjeske neće biti kapitena Milorada Krivokapića, veziste Jovana Nikolića, odnosno Darka Isidorovića, koji će odsustvovati do kraja jesenje sezone.

Budućnost - Sutjeska

Podgorica - Stadion pod Goricom. ¸Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 13.30 časova (TV prenos).

Budućnost (4-2-3-1): Agović - Kamberović, Tonković, Peković, Radunović - Flavio, N.Vukčević, Bošković, M.Vukčević - Adrović, Mugoša.

Sutjeska (4-5-1): Janjušević – Bečalić, Zogović, Ćuković, Perošević - Đurović, Jovović, B.Nikolić, Pejović, D.Karadžić - Šušnjar.

Galerija

Bonus video: