Povratak Tevesa, preokret Sitija!

Siti savladao Čelzi sa 2:1, preokretom u posljednjih 12 minuta. Povratak na teren nakon pet mjeseci Karlos Teves obilježio asistencijom
0 komentar(a)
City, Foto: Beta/AP
City, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.03.2012. 22:30h

Mančester siti je bio u konopcima pola sata prije kraja duela na "Itihadu", kada je Jaja Ture nehotice skrenuo šut Kejhila, Čelzi poveo sa 1:0, a Mančester junajted u tom trenutku imao čak četiri boda prednosti.

Roberto Manćini je očajnički pozvao Karlosa Tevesa, igrača kojem je "obećao" da nikad više neće zaigrati za Siti, i poslao ga na teren nakon tačno pet mjeseci ignorisanja.

Ostalo je 25 minuta u kojima se lomila sezona. Na sreću navijača, Manćinijev tim je položio najteži test - golovima Aguera iz penala u 78, te Samira Nasrija u 85. nakon briljantne asistencije Tevesa, "građani" su preokrenuli rezultat na 2:1, a italijanski trener poskočio u nebo i uhvatio malo vazduha nakon ispadanja iz svih takmičenja, te gubitka prvog mjesta u Premijer ligu.

"Povratak u igru, kada se činilo da je sve izgubljeno", napisao je "Dejli mejl".

Dva Mančestera tako nastavljaju grčevitu trku za titulu koja će možda biti odlučena međusobnim duelom tri kola prije kraja na "Old trafordu".

Stefan Savić je presjedio meč na klupi.

Bilo je to vanredno kolo iznenađenja u kojem je samo Arsenal, golom Vermalena na gostovanju Evertonu, opravdao ulogu favorita.

Totenhem je tek u sudijskoj nadoknadi osvojio bod protiv Stouka na svom stadionu (gol Van der Varta), dok je Kvins park nevjerovatnim preokretoom u posljednjih 13 minuta od 0:2 došao do 3:2 protiv Liverpula.

Drugi od tri gola za Kvins park dao je Đibril Sise, legenda Liverpula.

Rezultati:

Mančester siti - Čelzi 2:1

Aguero (penal) 78, Nasri 85 - Kejhil 60.

Everton - Arsenal 0:1

Vermalen 8

Kvins Park - Liverpul 3:2

Deri 77, Sise 86, Meki 90 - Koates 54, Kajt 72

Totenhem - Stouk 1:1

Van der Vart 90+2 - Džerom 75

Bonus video: