Primili smo previše golova od ekipe koja nije baš tako jaka...

Napadač Sutjeske Bojan Božović, dvostruki strijelac u Belfastu, žali zbog ispadanja od Linfilda, ekipe koju je crnogorski šampion mogao da eliminiše
5040 pregleda 1 komentar(a)
Bojan Božović na prvom meču protiv Linfilda, Foto: Savo Prelević
Bojan Božović na prvom meču protiv Linfilda, Foto: Savo Prelević

Šest sedmica trajalo je evropsko ljeto Sutjeske, i izgleda odlično kada se posmatra “spolja”, izolovano, kao jedna cjelina.

Kada se, međutim, uđe u detalje, u pojedinačne mečeve, snagu rivala, ostaje gorak ukus da je to ljeto moglo još da traje. Barem do 29. avgusta...

Nikšićani su šokirali Slovan u 1. kolu kvalifikacija za LŠ, nisu uspjeli da ponove iznenađenje protiv APOEL-a, a zakazali su u jedinom duelu u kojem su bili favoriti.

Linfild, prvak Sjeverne Irske, dao je čak pet golova crnogorskom šampionu na dva meča 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Bila je ovo lijepa evropska priča, ali, ipak, žalimo. Opraštamo se sa osjećajem da smo mogli da eliminišemo Linfild - kaže Bojan Božović, dvostruki strijelac u Belfastu, u porazu od 3:2.

Taj osjećaj je, tvrdi iskusni napadač, posebno jak nakon revanša na “Vindsor parku”, koji je Sutjeska skoro sat igrala s igračem manje.

- Osjećali smo da ih imamo, baš smo to osjećali, iako smo dva puta gubili, iako smo imali igrača manje. Kod rezultata 2:2 stavili smo ih na muke sa desetoricom, dominirali smo, nedostajao nam je još jedan gol. Zaboravili smo i na umor, ušli u pravi fajt sa ekipom koja se takođe nije branila. Bila je fantastična utakmica, puna tempa, i publika u Belfastu je tome dala doprinos. Nismo uspjeli, nažalost, primili smo treći gol u 76. minutu kada smo već bili ‘iscijeđeni’ - priča Božović.

Na pitanje šta je presudilo, 34-godišnji fudbaler kaže:

- Mislim da smo primili previše golova od ekipe koja nije baš tako jaka. Iako, ne potcjenjujemo Linfild, ipak su to fudbaleri koji se ne štede - ističe Božović.

Šest utakmica - dva remija, četiri poraza, ali i jedan veliki prolaz.

Izleda bolje, i trajalo je duže, nego što to gole brojke pokazuju...

- Nismo se pokazali loše, falio je milimetar da to izgleda još puno, puno bolje. Plasman u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope bio bi fantastičan uspjeh. Nismo uspjeli da prođemo još tu jednu prepreku - zaključuje Bojan Božović.

Utjeha je finansijska - nikšićki klub je ovog ljeta zaradio milion i 200 hiljada eura nagrade Uefe.

Nismo kalkulisali, moramo što prije da se konsolidujemo

Fudbalerima Sutjeske ostaje borba za trofeje u domaćem šampionatu.

No, da li će, i koliko će ovakav julski i avgustovski ritam ostaviti traga, vječito je pitanje za sve naše ekipe koje ostanu malo duže u Evropi...

- Nije bilo lako pratiti taj ritam, naročito zbog toga što nismo navikli da igramo svaka tri dana, a posebno u tako teškim vremenskim uslovima. Već smo odigrali osam utakmice, ni na jednom meču nismo kalkulisali. Moramo što prije da se konsolidujemo - kaže Bojan Božović.

Sutjeska cilja treću uzastopnu titulu, ali ne imperativno...

- Ni prethodne dvije nismo osvojili tako što smo ‘morali’ da ih osvojimo. Jednostavno, išli smo meč po meč, i smatram da je takav pristup najbolji recept za našu ligu. Prvenstvo je dugo i vidjećemo zašta će to biti dovoljno, za prvo, drugo, treće mjesto... - ističe Božović.

Bonus video: