Projektil Kompanija lansirao Siti do titule, Liverpul se nadao 70 minuta

U Sitijevom timu je toliko klase i snage, da je kapiten i defanzivac Kompani bio čovjek odluke - njegov projektil lansirao je "građane" do 13. uzastopne pobjede i 95. boda nakon 37 kola
2897 pregleda 0 komentar(a)
Bernardo Silva i Kompani slave gol protiv Lestera, Foto: Reuters
Bernardo Silva i Kompani slave gol protiv Lestera, Foto: Reuters

Spektakularnim golom Vensana Kompanija 20-ak minuta prije kraja meča, Mančester siti je savladao Lester na svom terenu 1:0 i došao na milimetar od titule.

Timu Pepa Gvardiole potrebna je pobjeda nad "nezainteresovanim" Brajtonom u gostima u posljednjem kolu da odbrani naslov.

Trebalo bi da se dogodi čudo u posljednjih 90 minuta da Siti ispusti bod prednosti i da Liverpul nakon 29 godina podigne šampionski pehar.

Izgledalo je da bi trka mogla da dobije preokret, da će Liverpul dočekati kiks lidera i šampiona, jer je Lester bio odvažan, prijetio povremeno, a imao i sjajnog Šmajhela na golu.

Ipak, u Sitijevom timu je toliko klase i snage, da je kapiten i defanzivac Kompani bio čovjek odluke - njegov projektil lansirao je "građane" do 13. uzastopne pobjede i 95. boda nakon 37 kola.

Lester je u 87. minutu preko Ihenača imao šansu da izjednači, ali je bivši napadač Sitija loše zahvatio loptu na 13-14 metara od gola...

Bonus video: