Prvi Leonardov trofej

Tim iz MIlana u finalu bolji od Sicilijanaca sa 3:1 i osvojio četvrti pehar Kupa Italije u posljednjih šest godina
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2011. 21:58h

Inter je završio sezonu bez velikog trofeja (Skudeta ili Lige šampiona), ali na kraju može da je proglasi polovično uspješnom - „crno-plavi” su osvojili Kup Italije i prigrabili treći trofej, nakon Superkupa Italije i prvenstva svijeta.

Leonardov tim je u finalu Kupa pobijedio Palermo na prepunom „Olimpiku” sa 3:1, a Brazilac je osvojio prvi trofej u trenerskoj karijeri. Ona, međutim, i ne traje dugo - prošla godina u Milanu mu je bila debitantska.

Inter je u finalu bio bolji tim, a već nakon 26 minuta je i poveo - Samuel Eto je iskoristio asistenciju Veslija Snajdera i meč je krenuo onako kako odgovara ekipi iz Milana.

Kamerunac je povisio i na 2:0 u 76. ponovo na pas Snajdera, ali se Palermo vratio pogotkom Munjoza dva minuta prije kraja. Tačku na meč je stavio Dijego Milito u sudijskoj nadoknadi.

"Ova godina je za sve nas bila teška, prevazišli smo neke probleme i podizanje pehara na kraju je lijepa stvar. Drago mi je zbog trofeja, a rekao bih da je u ovom meču razliku napravila želja za pobjedom", rekao je Leonardo.

Inter je ukupno sedam puta bio najbolji u manjem italijanskom takmičenju, a ovo mu je četvrti trofej u posljednjih šest godina.

Bonus video: