PSŽ ispred Arsenala, Atletiko ispred Bajerna

Plasman u osminu finala potvrdio i Mančester siti, pridruživši se Arsenalu, Pari Sen Žermenu, Barseloni, Atletiku i Bajernu
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.11.2016. 21:53h

Mančester siti je osvojio bod u Menhengladbahu - izgubio je trku sa Barselonom za prvo mjestu u grupi, ali i matematički osigurao plasman u osminu finala Lige šampiona.

Ekipa Pepa Gvardiole jedina je nova koja je večeras obezbijedila plasman u nokaut fazu, nakon što su Barsa, Atletiko, Bajern, Pari Sen Žemen i Arsenal to uradili još ranije.

Ipak, bilo je burno na ostalim terenima - Arsenal je remizirao sa Pari Sen Žermenom u Londonu (2:2) i, po svemu sudeći, ispustio prvo mjesto u grupi.

Arsen Venger je možda priželjkivao remi, ali remi na manji broj golova. Ovako, Parižani su nakon 1:1 na svom terenu bolji u međusobnom duelu od "tobdžija" i za potvrdu prvog mjesta dovoljna im je pobjeda nad Ludogorecom kod kuće u posljednjem kolu.

"Sveci" su poveli golom Kavanija, "tobdžije" uz dosta sreće preokrenule (Žiru iz penala i autogol Veratija) da bi sasvim zasluženi bod francuskom prvaku donio Lukas u 77. minutu.

PSŽ je vjerovatno prvi, a Atletiko i matematički - momci Dijega Simeonea savladali su PSV sa 2:0 i iskoristili poraz Bajerna u Rostovu da se uoči međusobnog duela u Bavarskoj u posljednjem kolu odlijepe na velikih šest bodova.

Gameiro i Grizman slomili su otpor "filipsovaca" u drugom poluvremenu i nastavili stoprocentni učinak Atletika, jedine ekipe koja ima svih pet pobjeda u Ligi šampiona.

Stefan Savić ostao je na klupi za rezerve, prednost je dobio Hose Himenes.

Bajern se prethodno izblamirao u Rostovu, ekipa Karla Anćelotija u pojedinim momentima utakmice djelovala je kao grupa amatera, a početničke greške u odbrani Njemaca Rusi su iskoristili da ostvare prvu pobjedu u Ligi šampiona ikada (3:2).

Barselona je protutnjala Glazgovom i potvrdila prvu poziciju. Mesi je postigao oba gola, a drugi koji je dao iz penala je njegov 100. u internacionalnim takmičenjima (92 u Ligi šampiona, pet je dao na SP za klubove, a tri u Uefa Superkupu).

Prva drama je u grupi B, gdje Napoli nije uspio da osigura prolaz - samo 0:0 sa Dinamom iz Kijeva na "San Paolu". Prethodno ekipi Benfike na gostovanju Bešiktašu u Istanbulu nije bilo dovoljno ni vođstvo od 3:0 - Turci su izjednačili na 3:3.

Napolitanci u posljednjem kolu gostuju Benfiki u Lisabonu. Ekipa koja pobijedi ide dalje, bod odgovara Napoliju, a mogao bi da eliminiše Benfiku, ako Bešiktaš slavi protiv Dinama u Kijevu.

Tok utakmica:

77. minut: Izjednačenje na "Emirejtsu" - Lukas glavom nakon kornera, uz devijaciju Ivobija, pogađa za 2:2.

Antoan Grizman je sa 12 golova izjednačio rekord Luisa Aragonesa na vrhu najboljih strijelaca Atletika u Ligi/Kupu šampiona.

63. minut: Rezultatski, a sada i igrački egal u Menhengladbahu - nakon domačeg igrača Štindla, crveni karton (dva žuta) dobio je vezista Mančester sitija Fernandinjo.

62. minut: Atletiko potvrđuje prvo mjesto - Grizman na pas Tijaga pogađa za 2:0 protiv PSV-a.

60. minut: Malerozni Verati - lopta ga je pogodila u nogu i odbila se u mrežu. Autogol Italijana za preokret Arsenala protiv Pari Sen Žermena.

55. minut: Još jedan gol za Barsu u Glazgovu, još jedan Mesija, ovoga puta iz penala.

Njegov 100. u međunarodnim klupskim takmičenjima. U Ligi šampiona je dao 92, na SP za klubove pet i tri u Superkupu Evrope.

55. minut: Vodi Atletiko - pogodio je Gameiro, na asistenciju Grizmana. "Kolćonerosima" je dovoljan i bod protiv PSV-a da osiguraju 1. mjesto u grupi,.

51. minut: Siti ima igrača više u Menhengladbahu - drugi žuti karton dobio je fudbaler domaćih Lars Štindl.

Žiru je pretvodio u gol devet od posljednjih 11 šuteva u okvir u svim takmičenjima. Prije toga ga nije išlo - samo dva gola, od 22 udarca u okvir.

45+1. minut: Faul Krihovjaka nad Aleksisom Sančesom, penal za Arsenal, gol Žirua - 1:1 u Londonu. PSŽ ispušta vođstvo u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

45+1. minut: Siti vraća egal u Menhengladbahu - David Silva je pogodio za 1:1. Asistirao je De Brujne.

Još jedna brojka - Mesi je dao 400. Barselonin gol otkada je trener Luis Enrike.

Bio je ovo 91. gol Mesija u Ligi šampiona, a 99. u međunarodnim klupskim takmičenjima, uključujući SP za klubove i Superkup Evrope.

24. minut: Nejmar do Mesija, Mesi u metu - lakoća koja inspiriše, Barsa vodi u Glazgovu protiv Seltika.

23. minut: Borusija Menhengladbah vodi protiv Mančester sitija - gol Rafaela, na dodavanje Štindla.

19. minut: Pasi Sen Žermen vodi protiv Arsenala u Londonu i ide na prvo mjesto. Kavani je uklizao na drugoj stativi, nakon dodavanja Matuidija - Ospina je nemoćan.

U 20 i 45 počelo je šest mečeva petog kola Lige šampiona. Atletiko Madrid na "Visente Kalderonu" dočekuje PSV Ajndhoven, a Dijego Simeone je ostavio Stefana Savića na klupu za rezerve - prednost je dobio Himenes.

Odigrane su dvije utakmice vam uobičajenog termina.

Fudbaleri Bešiktaša napravili su pravi podvig u duelu sa Benfikom.

Gubili su na poluvremenu 3:0, a u nastavku stigli do izjednačenja i zadržali šanse da se plasiraju u osminu finala.

Guedes, Semedo i Fejsa donijeli su "orlovima" ogromnu prednost, u drugom poluvremenu domaćin je preko Tosuna, Kvarežme i Abubakara osvojio veliki bod.

Veče je počelo iznenađenjem - fudbaleri Rostova ostvarili su prvu pobjedu u Ligi šampiona.

Savladali su Bajern 3:2 na domaćem terenu i stekli realne šanse da ostanu na evropskoj sceni i na proljeće, takmičenjem u Ligi Evrope.

Bavarci su u Rusiju doputovali sa već obezbijeđenim plasmanom u osminu finala, ali Karlu Anćelotiju neće se svidjeti kako trenutno izgleda njegov tim.

Bajern je u subotu izgubio i derbi Bundes lige, u Dortmundu.

Golove za Rostov dali su Azmun, Poloz i Noboa, za Bajern Daglas Kosta i Bernat.

Ростов - Бавария 3:2. Обзор матча. Групповой этап ЛЧ 2016/17. 5 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Rezultati:

GRUPA A

Arsenal - PSŽ 2:2

Žiru 45+1. (penal), Verati 60 (autogol) - Kavani 19, Lukas 77.

Ludogorec - Bazel 0:0

Tabela: PSŽ, Arsenal 11, Bazel, Ludogorec 2.

GRUPA B

Napoli - Dinamo K. 0:0

Bešiktaš - Benfika 3:3

Tosun 58, Kvarežma 83. (penal), Abubakar 89. - Guedes 10, Semedo 25, Fejsa 31.

Tabela: Napoli, Benfika 8, Bešiktaš 7, Dinamo Kijev 2.

GRUPA C

Borusija M. - Mančester siti 1:1

Rafael 23. - David Silva 45+1.

Seltik - Barselona 0:2

Mesi 24, 55 (penal)

Tabela: Barselona 12, Mančester siti 8, Borusija M. 5, Seltik 2.

GRUPA D

Rostov - Bajern 3:2

Azmun 44, Poloz 50. (penal), Noboa 67. - Daglas Kosta 35, Bernat 52.

Atletiko M. - PSV 2:0

Gameiro 55, Grizman 62.

Tabela: Atletiko M. 15, Bajern 9, Rostov 4, PSV 1.

Bonus video: