Radulović: Zašto derbi ne sude najbolje sudije?

"Ako je Rudaru dosuđen onakav penal u u 47. minutu, potpuno bezazlen, pa i sve i da je bio, pitam se zašto nije sviran i nama kada je Golubović odgurnut sa obje ruke"
0 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2012. 21:09h

Pres-konferenciji po završetku meča prethodio je verbalni sukob trenera dva tima, Miodraga Radulovića i Dragana Radojičića, još u hodniku koji vodi ka novinarskoj sali.

Nakon ne baš prijatne polemike u kojoj su se čule i riječi “nemoj ti meni da prijetiš, znamo se 20 godina”, strasti su se smirile a treneri u komornoj atmosferi, pred upaljenim kamerama, dali komentar utakmice.

Radulović je otvorio pres samo sa jednom rečenicom (“čestitam Rudaru na pobjedi”), ali je nakon pitanja osuo paljbu po sudijama:

"Umjesto da pričamo o derbiju, o pravom ambijentu, moramo da se bavimo nečim sasvim drugim. Mi smo bili oštećeni i kada smo igrali u Pljevljima, taj sudija nakon toga nije sudio dva mjeseca. Pitam se sada, zašto najbolje utakmice ne sude najbolje sudije? Jer, ovaj arbitar je očigledno zalutao", komentarisao je Radulović i naveo detalje koji su ga razljutili.

"Ako je Rudaru dosuđen onakav penal u u 47. minutu, potpuno bezazlen, pa i sve i da je bio, pitam se zašto nije sviran i nama kada je Golubović odgurnut sa obje ruke. Pa dva igranja rukom igrača Rudara koja su se vidjela iz aviona. Nije problem ni da se izgubi, ovo je fudbal, ja sam pristalica fer-pleja, ne tražim alibije nakon poraza, ali je ovo noćas bilo zaista nedopustivo. Opet je sudija griješio na našu štetu, to već postaje simptomatično", dodao je Radulović.

Njegova ekipa više nije lider, nakon što je sedam mjeseci bila prva.

"Treba sada psihološki vratiti ekipu, neće biti lako".

Dragan Radojičić, trener Rudara, nije komentarisao suđenje.

"Za to sam da se svako bavi svojim poslom, zato neću o suđenju. Neću da pametujem, zadovoljan sam zbog pobjede. Moji fudbaleri su imali puno sreće kod šansi Budućnosti i čestitam im na pobjedi. Derbi je bio više borben nego lijep, a oba tima su više srcem nego glavom ušla u utakmicu. Nismo favoriti za titulu, Budućnost je dugo bila ispred nas, u opticaju je još 45 bodova", kazao je Radojičić.

Bonus video: