Rakojević spremio novu formaciju za juriš na lidera

Sutjeska završila pripreme u Međugorju, najveći broj utakmica igrala u novoj formaciji (3-5-2), sa trojicom fudbalera u posljednjoj liniji
3206 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Rakojević, trener Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Nikola Rakojević, trener Sutjeske, Foto: Savo Prelević

Sutjeska se vratila sa priprema u Međugorju. Izabranici Nikole-Peca Rakojevića sa puno razloga za optimizam nastavljaju pripreme na svom terenu, nakon osvajanja tradicionalnog turnira “Andrija Anković”, a potom i pobjedama nad Igmanom i Rudešom.

Sutjeska nastavak prvenstva u Telekom 1. CFL počinje u utorak 18. februara, gostovanjem Zeti.

- Sve smo utakmice dobili tokom priprema u Međugorju, a to je već razlog za zadovoljstvo. Treći put smo osvojili tradicionalni turnir na kojem smo igrali protiv domaće Gabele, a u finalu sa Zrinjskim, a zadovoljan sam igrom i rezultatom u pobjedama nad Igmanom i Rudešom. Odradili smo planirani broj treninga, i jedino nismo odigrali utakmicu sa Čapljinom, jer teren je bio poplavljen i nije bilo uslova. Tereni su inače bili “teški”, pa je to taržilo dodatan napor, ali je koristilo i sticanju snage fudbalera - kazao je Rakojević.

Sutjeska će do početka prvenstva imati još dvije pripremne utakmice.

- Već u subotu nam dolazi Grbalj, a u utorak, sedmicu prije nastavka prvenstva igraćemo protiv Mornara. U kojem sastavu i formaciji, vidjećemo, jer smo uz tradicionalnu 4-2-3-1, u Međugorju uvježbavali i igru sa tri defanzivca u formaciji 3-5-2. Pokazalo se da moj sastav ima dubinu da izdrži nastup u bilo kojoj od njih, jer svaka zahtijeva veći angažman fudblera na različitim pozicijama. Tri prve utakmice smo igrali sa tri defanzivca, dok smo posljednju utakmicu dobili standardnom našom formacijom - kazao je Rakojević.

Trener Sutjeske je pokušao i da proširi raspoloživi kad fudbalera za borbe na oba fronta.

- Ekipi sam na pripremama pridružio četiri omladinca, a golman Dubljević i igrači Bojović, Janjić i Balša Dubljević su odlično odradili sve zadatke. Mi smo i tokom priprema imali problema, jer se Nedić zbog upale pluća kasnije priključio, a i prekinuo je pripreme zbog operacije na ruci, a zbog operacije je Bulatović propustio cjelokupne pripreme u Međugorju. Ni Cicmil nije dobijao minutažu, jer nećemo da žurimo. On trenira sa ekipom, ali će igrati kada bude potpuno spreman - raportirao je Rakojević.

Aktuelni prvak u nastavak takmičenja ulazi sa druge pozicije i osam bodova zaostatka za liderom, ekipom Budućnosti.

- Ova je ekipa imala i rekordnu prednost od 22 boda, a sada zaostajemo osam. To je razlika koju do sada niko nije prestigao, ali u sportu se događaju nevjerovatne stvari i na nama je da vjerujemo da možemo. To je suština sporta, da vjerujemo i radimo ka tom cilju. Radili smo i na tome da taktički budemo raznovrsniji, pa vidjećemo - zaključio je Rakojević.

Bonus video: