Reakcije: Legende Junajteda indirektno podržavaju smjenu Mojesa

"Nisam uživao gledajući moj nekadašnji tim ove sezone, vidim da nisu uživali ni ostali navijači, a partije su bile sve slabije i slabije", kaže Geri Nevil
0 komentar(a)
Mojes i Mata, Foto: Manutd.com
Mojes i Mata, Foto: Manutd.com
Ažurirano: 22.04.2014. 09:26h

Engleski fudbalski eksperti i legende Mančester junajteda iz minuta u minut komentariši smjenu Dejvida Mojesa sa klupe "crvenih đavola".

Iako skoro svi navode da igrači snose podjednaku krivicu za debakl Junajteda, svi indirektno podržavaju promjenu na klupi.

Nekadašnji desni bek Mančestera i pomoćnik Roja Hodžsona na klupi reprezentacije Engleske, Geri Nevil, kaže da kao navijač Junajteda ove sezone nije uživao.

"U fudbalu nema prikrivanja, rezultati su bili slabi, a to je je koštalo Mojesa. Nisam uživao gledajući moj nekadašnji tim ove sezone, vidim da nisu uživali ni ostali navijači, a partije su bile sve slabije i slabije. Igrači, međutim, snose podjednaku odgovornost. Oni su ti koji igraju. Evidentno je da su ove sezone izgubili samopouzdanje", naveo je Nevil.

Sličan komentar imao je i Dvajt Jork, legendarni napadač Junajteda s kraja 90-ih.

"Promjena je bila velika nakon odlaska Fergusona, a očekivanja su ostala ogromna. Ekipa ove sezone nije uspjela da izgradi svoj stil, niti da zadrži ono što je do prošle godine imala. Veliko je razočarenje kada Mančester junajted nije uključen u trku za titulu Premijer lige, ili kada ga nema u Ligi šampiona. Igrači su podjednako krivi kao trener", naveo je Jork.

Da odlazak Mojesa nije teško pao navijačima, govori i komentar Endija Mitena, urednika Mančesterovog fanzina "United We Stand".

"Mislim da nema puno navijača Mančester junajteda koji su uznemireni zbog ove odluke. OK, Mojes je dobar čovjek, dobar fudbalski trener, ali on nije pravi menadžer za Mančester junajted".

Oglasio se i sveprisutni Robi Sevidž, koji tvrdi da je ovo očekivana odluka.

"Gledajući Mojesa, mislim da su klubovi poput Evertona, Njukasla ili Totenhema pogodni za njega. Mančester junajted je bio prevelik zalogaj".

Bonus video: