Real Madrid i zvanično vladar planete

"Merengesi" bolji od San Lorenca u finalu u Maroku
12 komentar(a)
Serhio Ramos, Foto: Reuters
Serhio Ramos, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2014. 21:34h

Navijači San Lorenca su u svom stilu napravili spektakularnu atmosferu u Maroku, ali Real Madrid nije bio impresioniran, već je preko argentinskog giganta rutinski stigao do svjetske titule (2:0).

Golovima Serhija Ramosa u finišu prvog i Gareta Bejla na otvaranju drugog poluvremena (uz veliku pomoć golmana Sebastijana Torika) Madriđani su bez većih problema došli do 18. internacionalnog trofeja i tako se izjednačili sa Milanom i Boka juniorsom na vrhu liste najtrofejnijih svjetskih klubova.

San Lorenco je, doduše, ponosno ušao u okršaj sa zvanično najboljom evropskom ekipom, ali je bilo evidentno da je klasu "merengesa" nemoguće neutralisati.

Real je, baš kao u polufinalu protiv Kruz Azula, utakmicu prelomio golom iz prekida - Toni Kros je izveo korner, a Serhio Ramos lako nadmudrio veterana iz Kolumbije Marija Jepesa i donio prednost Špancima.

Pjesma navijača San Lorenca ni tada nije stala, bila je još jača, ali nedovoljno da zaustavi mašineriju Karla Anćelotija.

U 51. minutu je Isko poklonio fantastičnu asistenciju Bejlu, ovaj slabo šutirao lijevom nogom, ali je pogodak bio neminovan, jer je Toriko dozvolio da mu se lopta kroz ruke dokotrlja do mreže.

Real je tako stigao do četvrtog trofeja u 2014. godini (nakon Kupa kralja, Lige šampiona i Superkupa Evrope), ali i nastavio fenomenalan niz, jer mu je ovo bila 22. vezana pobjeda u svim takmičenjima u sezoni.

Treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu pripalo je Ouklendu sa Novog Zelanda, koji je nakon penala bio bolji od Kruz Azula.

Bonus video: