Roma osvojila Napulj, Juve pobijedio Udineze

0 komentar(a)
Napoli - Roma, Foto: Reuters
Napoli - Roma, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2016. 21:13h

Roma je pobijedila u drugom derbiju zaredom u Seriji A, dovoljno da italijanski mediji proglase klub iz Rima za prvog pratioca Juventusa u borbi za Skudeto.

Nakon Intera prije reprezentativne pauze, "vučica" je sada savladala Napoli u gostima - na "San Paolu" je bilo 3:1, pa je Roma preskočila Napolitance na drugom mjestu na tabeli.

Edin Džeko je sa dva gola donio 2:0, Napoli je smanjio u 58. preko Kalidua Kulibalija, a tačku na meč stavio je Mohamed Salah pet minuta prije kraja.

"Džeko je dao dva gola, ali može da bude još bolji. Nisam potpuno zadovoljan njegovom partijom. Čestitam momcima na pobjedi, u Napulju je uvijek teško. Ipak, moram da kažem da možemo da budemo još bolji", rekao je Lućano Spaleti.

Наполи - Рома 1:3. Обзор матча. Серия А 2016/17. 8 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Napoliju je ovo drugi poraz zaredom u prvenstvu, nakon što je poražen od Atalante u Bergamu.

"U prvom poluvermenu sam mislio da možemo da pobijedimo ovaj meč, ali kasnije smo ušli u velike probleme. Drugi poraz zaredom? Nikom nije prijatno zbog izgubljene utakmice, ali mirni smo", poručio je trener Napolija Mauricio Sari.

A Juventus je imao problema protiv Udinezea, ali je i pobijedio - bilo je 2:1, uz pečat dvostrukog strijelca Paula Dibale.

Ювентус 2-1 Удинезе - Обзор матча - 15.10.2016 от Football Live на Rutube.

Argentinac je oba gola dao iz prekida. Prvi majstorski iz slobodnog udarca, a potom i iz penala.

Udineze je poveo u 30. minutu kada je Bufon kiksao kod šuta Čeha Jankta.

Peskara i Sampdorija su podijelili bodove - bilo je 1:1.

Bek domaćina Ugo Kampanjaro je prvo postigao autogol, a onda i pogodio za 1:1, a najbolju šansu za Peskaru da pobijedi propustio je napadač Đanluka Kaprari, koji je u 50. minutu promašio penal.

Rezultati

Juventus - Udineze 20.45

Dibala 43, 51 (penal) 51 - Jankto 30.

Napoli - Roma 1:3

Kulibali 58 - Džeko 43, 54, Salah 86.

Peskara - Sampdorija 1:1

Kampanjaro 23 - Kampanjaro 12 (autogol).

Nedjelja: Fiorentina - Atalanta (12.30), Đenova - Empoli, Inter - Kaljari, Lacio - Bolonja, Sasuolo - Krotone (15), Kjevo - Milan (20.45);

Ponedjeljak: Palermo - Torino.

Bonus video: