Ronaldo riješio sve spekulacije o sukobu sa Sarijem: Ne volim da me mijenja, ali... - Vijesti.me
NEMA AFERE

Ronaldo riješio sve spekulacije o sukobu sa Sarijem: Ne volim da me mijenja, ali...

Ronaldo je zamijenjen na dvije posljednje utakmice u klubu, a nakon što je početkom drugog poluvremena derbija sa Milanom ustupio mjesto Dibali, bijesno se uputio ka svlačionici i na stadionu nije dočekao kraj meča

Ronaldo
Ronaldo (Foto: Reuters)

Afere nema - odnos Kristijana Ronalda i Mauricija Sarija je potpuno normalan.

To je nakon meča Luksemburg - Portugal kazao napadač Juventusa, potvrdivši da u posljednje vrijeme ne igra "100 posto spreman".

Ronaldo je zamijenjen na dvije posljednje utakmice u klubu, a nakon što je početkom drugog poluvremena derbija sa Milanom ustupio mjesto Dibali, bijesno se uputio ka svlačionici i na stadionu nije dočekao kraj meča.

Dovoljno razloga da mediji počnu da pišu o njegovom nezadovoljstvu.

"Posljednje tri sedmice ne mogu da igram punom snagom. Ne volim da budem zamijenjen, ali razumijem odluke trenera. Nikada u karijeri nisam imao ozbiljnije povrede, nije ni sada ništa ozbiljno - to je nelagodnost koju osjećam. Pokušavam da pomognem Juventusu i nacionalnom timu i to ću raditi i ubuduće", kazao je Ronaldo.

Na konstataciju novinara da je mogao ranije da se oglasi, Ronaldo je odgovorio:

"Trener je pričao, vi ste imali svoju priču. Ja ionako ne razgovaram mnogo sa medijima".

Portugal je danas obezbijedio plasman na EURO 2020, a Ronaldo protiv Luksemburga u pobjedi 2:0, postigao 99. gol za reprezentaciju.