Rudar počeo pripreme

0 komentar(a)
FK Rudar, Foto: Fkrudarpljevlja
FK Rudar, Foto: Fkrudarpljevlja
Ažurirano: 19.06.2017. 19:17h

Pripreme za novu sezonu, za koju svi u klubu vjeruju da će biti neuporedivo bolja od prethodne, počeli su i fudbaleri Rudara.

Prozivci šefa struke Radisava Dragićevića prisustvovala su 24 igrača, među kojima i sedam priključenih iz omladinskog pogona.

Još najmanje trojica pod Golubinju će stići u narednih dan, dva, čime će se, otprilike, kompletirati pogon, već na prvi pogled značajno izmijenjen od prošlogodišnjeg.

To je i bio jedan od planova uprave i stručnog štaba, kaže Dragićević:

"Ukapirali smo da nam je neophodno malo "svježe krvi" kako bismo napravili neki novi Rudar, sa mladim igračima i nešto drugačijim stilom igre, jer je u proteklom prvenstvu bilo očito da je došlo do određenog zasićenja i zamora koji su se negativno odrazili i na rezultate. Siguran sam da će i nova atmosfera koju ćemo zajednički graditi doprinijeti boljim rezultatima. U svakom slučaju, bar kada je o kadrovskoj situaciji riječ, odradili smo oko dvije trećine posla koji smo predvidjeli. Dakle, moglo bi da bude još pojačanja u narednom periodu".

Dragićević najavljuje puno rada i discipline, što su, kako kaže, preduslovi za kasniji dobar takmičarski učinak.

"Neće biti puno priče, bolje je da svu energiju trošimo na terenu. Nadam se dobroj saradnji svih nas u klubu, takođe i da će nas poslužiti i zdravlje i da ćemo kroz zajednički napor ispraviti većinu prošlogodišnjih grešaka i Rudar opet dovesti tamo gdje i zaslužuje da bude".

Do kraja juna "rudari" će trenirati u Pljevljima, a onda se preseliti na Zlatibor, otkriva plan priprema strateg Pljevljaka.

"Nakon nekoliko dana upoznavanja, već u petak na Zlatiboru čeka nas duel sa Crvenom Zvezdom, a onda nastavak rada na pomoćnom terenu na Borovici. Dugotrajniji odlazak na srbijansku planinu trebalo bi da se desi oko 2. jula, mada tu može doći do nekih manjih pomjeranja. Kako god, definitivni plan priprema biće poznat narednih dana, ali ono što je sigurno jeste da će Rudar početak prvenstva dočekati spreman, ali i oran da igrama i rezultatima popravi loš utisak iz minulog prvenstva".

Pored starosjedelaca Brnovića, Reljića, Živkovića, Tomaševića, Sopa, Vukovića, Zečevića, Golubovića i Kaltaka, tu su i novajlije - golmani Agović (došao iz Vlaznije) i Bulatović (Brskovo), zatim Bošnjak (Iskra), Macanović i Mijušković (Bokelj), Baošić (Jedinstvo) i Mrdak (Pljevlja), kao i omladinci Gogić, Hadžiosmanović, Ciguljin, Jestrović, Tahirović, Vraneš i Hurić.

Sjutra ili u srijedu će opremu zadužiti i Nemanja Kartal (Krupa), Egipćanin Amir Mohtar i bivši fudbaler Sutjeske Slavko Lukić.

Na ovom spisku, do početka druge faze priprema na Zlatiboru, vjerovatno će se naći još poneko ime...

Bonus video: