Rudar traži miran revanš protiv Zete

Ima ovaj sastav Rudara dovoljno iskustva da polako, korak po korak, stigne gdje je naumio", kaže kapiten Rudara, Veselin Bojić
0 komentar(a)
rudar, Foto: Savo PRELEVIĆ
rudar, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 12.04.2011. 17:51h

Pošto su još jesenas izgubili šanse da se eventualno uključe u trku za titulu šampiona, i u Rudaru i u Zeti su Kup proglasili svojim proritetom. Nedavni žrijeb ih je ukrstio u polufinalu, pa su i stigli do prve od dvije najznačajnije utakmice u sezoni. Pljevljaci će danas ugostiti Golubovčane sa jednim jedinim ciljem - da ostvare što povoljniji rezultat, ili prevedeno, što ubjedljiviju pobjedu uoči revanša za dvije sedmice.

A put do pomenutog cilja, svjesni su toga svi u klubu, neće biti nimalo lak. Na drugoj strani je kvalitetan rival, sa još kvalitetnijim trenerom, zimus prilično pojačan, maksimalno motivisan jer do sada nije osvajao trofej u najmasovnijem takmičenju, rival koji će sigurno učiniti sve da već u današnjih 90 minuta završi dobar dio posla.

Dakle, što se tiče Zete, to je to. Međutim, čini se da još jače adute ima i pljevaljski tim, adute koji mu, ako ništa drugo, bar dodjeljuju ulogu favorita.

"Prvi je domaći teren i navijači, drugi nešto bolja forma od njih i treći, iskustvo u preskakanju polufinala i osvajanju pehara. Ako od svakog iskoristimo po nešto, neće biti problema da pred revanš mirnije spavamo. Neću, takođe, biti previše originalan ako kažem da je svaka pobjeda bez primljenog gola dragocjena. Ali, zaista je tako. Ako sačuvamo našu mrežu, a pri tom makar jednom ili, ako bude sreće, dva ili tri puta pogodimo njihovu, eto nas gdje i zaslužujemo da budemo – u finalu. Ipak, nećemo žuriti. Ima ovaj sastav Rudara dovoljno iskustva da polako, korak po korak, stigne gdje je naumio", kaže kapiten Rudara, Veselin Bojić, kome, istovremeno, ne pada na pamet da potcijeni suparnika, bez obzira što u posljednjih nekoliko susreta, najblaže rečeno, ne blista.

"Izgleda da nisu baš u pravoj formi, ali je isto tako očigledno da su malo zanemarili prvenstvo i potpuno se posvetili Kupu, prošle subote odmarali dosta igrača, što automatski potvrđuje da naš zadatak neće biti lak. Uz to, ovo je takmičenje gdje trenutna spremnost i kvalitet nikada ne predstavljaju odlučujući faktor i gdje su neočekivani ishodi veoma česti. Međutim, ništa od toga nas neće iznenaditi, još manje poremetiti ili spriječiti da dođemo do pozitivnog rezultata. Rudar je kvalitetniji, pobijediće", optimista je iskusni štoper.

Zeta je jedina ekipa koja se plasirala u polufinale Kupa, a koja nema trofej u najmasovnijem takmičenju. Izabranici Dejana Vukićevića pokušaće ove sezone da napreve istorijski rezultat, pošto su do sada samo jednom igrali polufinale (2007. godine), ali očajna forma u drugoj polusezoni svakako nije njihov adut uoči gostovanja u Pljevljima.

Trener Dejan Vukićević, međutim, vjeruje u inspiracuju svojih fudbalera. Jer, ovo je utakmica kojoj su bile podređene sve dosadašnje u drugoj polusezoni.

"Moramo da pokažemo čvrstinu kakvu smo imali u većem dijelu sezone. Moramo da budemo skoncentrisani u posljednjoj liniji, naročito kod prekida, jer su oni najjače oružje Rudara. Vrlo je važan i posjed lopte, ali nećemo se zalijetati, jer utakmica traje 180 minuta i ovo je samo prvo poluvrijeme, a čeka nas i revanš na našem stadionu", kazao je Vukićević.

Rudar - Zeta

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Dejan Šaković (Podgorica). Početak u 16 časova.

Rudar (4-5-1): Mijatović - Popović, Igumanović, Bojić, Adžić - Brnović, Vlahović, Francišković, Useni, I. Jovanović - Mrdak

Zeta (4-4-2): Ivanović - M.Radulović, Kaluđerović, Petrović, Novović - Burzanović, Božović, Peličić, Lađić - Korać, Škuletić

Bonus video: