Šampion upalio motore

51 pregleda 0 komentar(a)
Mile Tomić, Foto: Savo Prelević
Mile Tomić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.01.2015. 18:50h

Zimska pauza za fudbalere Sutjeske okončana je danas u poslijepodnevnim satima – aktuelni šampion predvođen šefom stručnog štaba Mile Tomićem odradio je svoj prvi trening u novoj godini.

U odnosu na jesenju polusezonu izostao je japanski internacinalac Fukui Masato, čiji dolazak se očekuje u toku sjutrašnjeg dana, dok u proljećnom dijelu, kako sada stvari stoje, neće biti najboljeg strijelca lige Gorana Vujovića, koji će karijeru nastaviti u Kazahstanu.

Uoči starta priprema Tomić je poželio dobrodošlicu fudbalerima.

"Vjerujem da ste se dobro odmorili i da ćete biti orni da odgovorite obavezama koje se postavljaju u Sutjesci. Nadam se da ćemo i u 2015. godini, ostvariti zapažene rezultate", istakao je kormilar i predočio šta ih čeka u narednim danima.

"Što se tiče uvodnih treninga odradićemo ih kraj Bistrice, jer imamo zaista dobre uslove. Još uvijek nismo utvrdili gdje će biti odrađena druga faza, ali vjerovatno će to biti Igalo. Planiramo da odigramo što veći broj kontrolnih utakmica, po mogućnosti sa što kvalitetnim rivalima. Obavili smo testiranje fudbalera i rezultati su mane – više dobri. Mogu da kažem da su momci razmišljali o sebi, pokazali odgovornost i održali potrebni nivo. Dakle, možemo nastaviti gdje smo stali nedavno", dodao je Tomić.

Kada su u pitanju odlasci, odnosno pojačanja koja su svakako potrebna, Tomić je bio uzdržan.

"Volio bih da nas pojača Andrija Delibašić, koji je sa nama trenirao tokom jesenjeg dijela sezone. Ne znam u ovom trenutku koliko je to realno, ali svakako da bih raširenih ruku dočekao takvog igrača. Treba postaviti rok do kada su mogući odlasci i što prije dovesti eventualna pojačanja. Stalno govorim da imamo materijal i da tom materijalu treba omogućiti kvalitetan rad. Ovi momci su zaslužili priliku, za dalje ćemo vidjeti , u principu sve zavisi od njih. Pokazalo se prošle godine da se na domaćem terenu, može stvoriti reprezentativni igrač. Tako je Vlado Jovović izbio u prvi plan. Nadam se da je bačena rukavica mlađim igračima da vide kako se uz kvalitetan rad može stici do seniorske reprezentacije. Svi u klubu smo na zajedničkom zadatku", istakao je Tomić.

Strateg Sutjeske najavio je borbu do samog kraja na oba fronta.

"Imamo potencijal da jurimo do kraja vrh tabele, odnosno trofeje na oba fronta. Mogu da poručim, da će svi u Sutjesci imati dostojnog protivnika. Moramo nastaviti da radimo kvalitetno i da pokušamo da igramo što ljepše i atraktivnije. Biću zadovoljan ako uspijemo da igrom privučemo nove ljubitelje fudbala na našim utakmicama", zaključio je Tomić.

Tomić brojao do 30

Na današnjoj prozivci pojavili su se sljedeći fudbaleri: Ivan Janjušević, Boris Bulajić, Marko Radović i Suad Ličina (golmani), Dejan Ognjanović, Vlado Jeknić, Slavko Lukić, Nikola Stijepović, Milorad Krivokapić, Nikola Popović, Vojkan Višnjić, Jovan Nikolić, Stefan Stefanović, Petar Čolaković, Stevan Kovačević, Vladimir Jovović, Andrija Pejović, Miloš Vučić, Blažo Igumanović, Matija i Jovan Vujović, Stefan Đajić, Luka Šofranac i Stefan Lončar.

Iz omladinskog pogona priključeni su: Mileta Nikčević, Mladen Vučić, Nemanja Nikolić, Marko Đukanović, Marko Vučić i Filip Bajić.

Bonus video: