Šampionska zvona zvone: Čelsi slavi titulu!

Pobjedom nad VBA 1:0 u gostima, Čelsi je obezbjedio osvajanje šeste titule engleskog šampiona u istoriji. Nekompletna dva kola prije kraja Premijer lige, "plavci" imaju nedostižnih deset bodova i meč više od drugoplasiranog Totenhema.
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2017. 21:07h

Jugozapadni dio Londona noćas neće spavati - Čelsi je novi šampion Premijer lige.

"Plavci" su učinili finiš prvenstva nezanimljivim, jer su u meču 36. kola na gostovanju pobijedili Vest Bromvič albion 1:0.

"Finu ruku" na kovanje titule odradio je Belgijanac Miči Bačuaji, koji je u 76. minutu sa klupe ušao na teren, da bi šest minuta kasnije, nakon duge akcije svog tima, iz peterca zatresao mrežu.

Bio je to njegov tek drugi gol u sezoni, ali vrijedan šampionskog pehara.

Nakon večerašnjeg trijumfa Čelsi je na bodovnoj koti 87 - deset bodova i utakmicu manje ima Totenhem, koji će morati da se zadovolji učešćem u grupnoj fazi Lige šampiona.

"Plavcima" je pripala šesta titula u istoriji, druga u posljednje tri sezone, a četvrta otkako je klub sredinom 2003. preuzeo Roman Abramovič.

Prvo mjesto je i potvrda odličnog rada trenera Antonija Kontea, koji je u debitantskoj sezoni u Premijer ligi nadmašio Pepa Gvardiolu, Žosea Murinja, Arsena Vengera, Maurisija Poketina...

U svoje četiri posljednje sezone u klupskom fudbalu, osvojio je četiri titule, tri sa Juventusom.

Pitanje je da li će italijanski stručnjak ostati na Stemfrod bridžu, jer ima ponudu Intera na stolu, ali o tome će "plavci" razmišljati kasnije - sada je vrijeme za slavlje.

Galerija

Bonus video: