Sari iskren: Pipita je sigurna "smrt" za odbrane

"Ako Iguain nešto osvoji u Evropi biću srećan zbog njega. Iskreno, manje zbog Juventusa, ali srećan zbog njega", rekao je Sari
53 pregleda 0 komentar(a)
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.10.2016. 16:38h

"Zagrliću ga kao sina na kojeg sam ljut", rekao je trener Napolija Mauricio Sari u najavi duela protiv Juventusa kada su ga italijanski novinari pitali kako će se ponašati kada mu ruku pruži Gonsalo Iguain.

Sari je ispoštovao ono što je rekao, zagrljaj sa Pipitom je bio više nego emotivan, ali Argentinac nije imao emocija na terenu.

Dao je gol odluke, donio "staroj dami" tri boda protiv Napolitanaca i šampion sada ima sedam bodova više od "azura".

Da je Sari na neki način Iguainu oprostio "izdaju" i odlazak u Juve vidi se i iz korektne izjave nakon derbija.

"Gonsalo je fenomen. Kada izgubite loptu i vidite je u njegovim nogama to je sigurna "smrt" za odbranu. Ako Iguain nešto osvoji u Evropi biću srećan zbog njega. Iskreno, manje zbog Juventusa, ali srećan zbog njega", rekao je Sari.

Da li su ratne sjekire zakopane? Sari je rekao svoje, Iguan takođe kada nije želio da slavi gol protiv bivšeg kluba, ali Napulj teško prašta - niti su svi kao Sari, niti će Argentincu oprostiti vlasnik kluba Aurelio de Laurentis.

Prvi čovjek Napolija i napadač su od ljetos, kada je realizovan transfer u Juve, više puta prozivali jedan drugog preko medija.

"Iguain? U naše vrijeme odlazak iz Napolija u Juve nije dolazio u obzir. Ta vrsta izdaje nije bila zamisliva", poručio je dan nakon derbija na "Juventus areni" legendarni napadač Dijego Maradona.

Maradona, koji je danas napunio 56 godina, nije posebno impresioniran Juveom, iako zna da "dama" teško može imati konkurenciju u Seriji A.

"Moj Napoli bi ovom Juventusu dao četiri gola", jasan je bio El Pibe.

Napoli je porazom pao na peto mjesto na tabeli, ispred njega su Juve, Milan, Roma i Lacio...

Bonus video: