Savićević: Ako nas zaobiđu povrede, ako igrači budu standardni, onda selektor ima dobru grupu

Predsjednik FSCG smatra da Crna Gora ima kult reprezentacije i da igrači imaju dobar odnos prema dresu sa državim grbom
5248 pregleda 10 komentar(a)
Hadžibegić i Savićević, Foto: Filip Roganović
Hadžibegić i Savićević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.07.2019. 19:24h

Novi selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić ima dobru grupu igrača iz koje može da izvuče dosta, pod uslovom da fudbalere zaobiđu povrede i da budu standardni u svojim klubovima.

To je na predstavljanju Hadžibegića kazao predsjednik FSCG Dejan Savićević.

"Moramo da prihvatimo činjenicu da nam se dogodila smjena generacija. Jedna velika grupa igrača sa Poleksićem, Savom Pavićevićem, Jovanovićem, Boškovićem, Džudovićem, Pekovićem, Simonom, Vučinićem, Vladom Božovićem i ostalima je završila karijeru. Sad je na sceni grupa igrača koja je relativno mlada, u kojoj su igrači iz prethodne generacije mlade reprezentacije, sa Đorđevićem, Jankovićem, Jovovićem, Vešovićem... To su ti igrači koje je manje-više Tumbaković pozivao, i Hadžibegić treba iz te grupe igrača, nadamo se sa što manje povreda, da uradi koliko može", kazao je Savićević.

Okolnosti su, međutim, nekad objektivne...

"Nevjerovatne su stvari sa povredama koje nas prate od septembra prošle godine, ne znam koju riječ da upotrijebim, ali što je, previše previše - imamo po pet, sedam, osam povrijeđenih fudbalera, a mi nismo reprezentacija koja ima široku bazu. Smatram da ukoliko bude manje povreda, imamo veće šanse da napravimo rezultat. Vjerujem u ovu grupu igrača i najbitnije je da igraju u svojim klubovima i da se ne povređuju. Ako bude tako - onda selektor ima dobru grupu iz koje može da izvuče dosta", ističe Savićević.

Predsjednik FSCG smatra i da Crna Gora ima kult reprezentacije i da igrači imaju dobar odnos prema dresu sa državim grbom.

"Vidjeli ste Savića, Jovetića, pa i ranije i Vučinića, koji su i s povredama igrali za reprezentaciju. Ne bih rekao da nemamo kult, ali nekad smo mnogo euforični, i mi i okruženje. U nekim momentima očekujemo možda i previše, pa kada se desi da ne ne dođe do rezultata o kojima navijači sanjaju, onda i zainteresovanost opada. Dešavalo se ranije - kad god imamo slabije rezultate, slabije su i posjete. Možda onda i ta slabija posjeta malo utiče na igrače, ali ja im iskreno nikad nisam zamjerio odnos prema dresu, pa čak i igrača koji su dolazili sa strane, uvijek su davali maksimum", zaključio je Savićević.

Bonus video: