Savićević: Isključenje prestrogo, ali sramota kako je igrao Real

Mislim da je isključenje prejaka mjera za onakav start, ali to ne umanjuje pobjedu Barselone, kaže Savićević za "Vijesti"
0 komentar(a)
real m, Foto: Reuters
real m, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2011. 21:32h

Sudija Volfgang Štark iz Njemačke prestrogo je isključio vezistu Reala Pepea zbog pokušaja starta nad Danijom Alvešom, smatra predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

Ipak, po legendi Milana, detalj iz 61. minuta nikako ne umanjuje pobjedu Barselone.

- Pepe je stvarno bezobrazno išao na Alveša, ali mislim da je isključenje prejaka mjera. Mislim da je crveni karton prije zaslužio Adebajor, zbog udaranja Busketsa koji minut kasnije, nego Pepe - kaže čovjek koji je 1994. godine u finalu Lige šampiona sam dobio Barselonu, predvođenu Romariom, Stoičkovim i Gvardiolom.

Crveni karton je, po Savićeviću, odlučio prvu utakmicu, ali ne i kompletno polufinale.

- Moguće da je crveni karton odredio dalji tok meča, jer je Barselona dobila više prostora u napadu, posebno Mesi, ali kada se stvari pogledaju dalje od jedne utakmice - Barsa je sigurno zaslužila da prođe - kaže Savićević.

Kao glavni razlog, osim sjajne igre Katalonaca, navodi i Realov “anti-fudbal”.

- Potrošiti 400 miliona eura, a igrati onako defanzivno i destruktivno, mislim da je sramota i za klub i za trenera. Real u prvih 25 minuta bukvalno nije povezao četiri pasa - ističe Savićević.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: