Savo Milošević uz Branka Brnovića?

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović otputovao u Beograd da razgovara sa Savom Miloševićem
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2011. 01:28h

Savo Milošević, legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala, mogao bi da bude saradnik Branka Brnovića u stručnom štabu crnogorske fudbalske reprezentacije, saznaju “Vijesti”.

Brnović je juče otputovao u Beograd kako bi razgovarao sa Miloševićem o mogućnostima da dođe u Podgoricu, ali i da mu predoči model eventualne saradnje. Ishod razgovora znaće se danas ili sjutra.

Novi selektor Crne Gore je prije tri dana na konferenciji za novinare rekao da bi mogao da formira “jak stručni štab”, ali nije želio da otkriva imena:

- Pregovaram sa dvojicom bivših fudbalera, od kojih je jedan trenutno u inostranstvu. Ukoliko on dođe, bićemo izuzetno jaki u stručnom štabu - rekao je u ponedjeljak Brnović, misleći na Sava Miloševića.

“Vijesti” saznaju da će Brnovićev saradnik u stručnom štabu koji “nije iz inostranstva” najvjerovatnije biti Anto Drobnjak, nekadašnji fudbaler Budućnosti, Crvene zvezde, Bastije, Lensa, Gamba Osake i Sošoa, a kasnije sportski direktor i, kratkotrajno, trener Budućnosti.

Brnovića i Sava Miloševića veže prijateljstvo od kada su početkom devedesetih igrali u Partizanu, a kasnije u istom periodu nastupali za španske klubove Saragosu, odnosno Espanjol. Milošević i Brnović bili su zajedno sa Drobnjakom saigrači u reprezentaciji Jugoslavije krajem devedesetih godina prošlog vijeka.

Savo Milošević je i dalje rekorder po broju odigranih utakmica za SR Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru i, na kraju, Srbiju - ukupno je nastupao 102 puta i postigao 37 golova.

Tokom igračke karijere nosio je dres Partizana, Aston Vile, Saragose, Parme, Espanjola, Selte, Osasune i ruskog Rubina iz Kazanja.

Ukoliko proslavljeni srpski fudbaler prihvati posao u Fudbalskom savezu Crne Gore, u stručnom štabi bi mogla da se formira ekipa od bivših fudbalera, nekadašnjih reprezentativaca - uz Brnovića, Miloševića i Drobnjaka tu će biti i trener golmana Dragoje Leković.

Branko Brnović, koji je postavljen za selektora nakon smjene Zlatka Kranjčara 8. septembra, debitovaće protiv Engleske 7. oktobra u Podgorici.

Bonus video: