Šćepanović i Vuković napustili Mladost

Kako se moglo čuti, nije bilo razgovora sa upravom kluba o eventualnom produžetku saradnje.
4 komentar(a)
Marko Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Marko Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.06.2016. 13:14h

Šampion Mladost svjesno ostaje bez dva najvažnija fudbalera u napadu - Marko Šćepanović i Ivan Vuković napustili su redove tima sa Starog aerodroma, nakon što su im istekli ugovori.

Kako se moglo čuti, nije bilo razgovora sa upravom kluba o eventualnom produžetku saradnje.

Marko Šćepanović (33) je obilježio najuspješniju eru podgoričkog kluba u samostalnoj Crnoj Gori. Prošle godine je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Kupa, kada je u anketi FSCG proglašen za najboljeg fudbalera Telekom 1. CFL.

Protekle sezone je bio najbolji strijelac tima i cijelog šampionata, pomogavši ekipi Nikole Rakojevića da osvoji šampionsku titulu.

Uprkos svemu, saradnja se završava.

Šćepanović je nosio dres Mladosti od 2012. godine, sa jednim prekidom (sezona 2012/13), kada je boravio u iranskom Persepolisu.

Ivan Vuković (29) je prošlog ljeta golom protiv azerbejdžanskog Nefčija u posljednjem minutu odveo Mladost u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Ubrzo nakon toga je otišao u Izrael, ali se zimus ponovo vratio i sa podgoričkim timom osvojilo titulu šampiona.

Osim Šćepanovića i Vukovića, Mladost je napustio defanzivac Ilija Glavan, kome je takođe istekao ugovor.

Šampion očigledno sprema veliku rekonstrukciju uoči kvalifikacija za LŠ. Čelnici kluba su dogovori dolaske Blaža Igumanovića (stiže i poljske Zaviše), Bojana Lazarevića (Dečić) i Miljana Vlaisavljevića (Zeta), a najavljuje se još dolazaka, kao i odlazaka...

Trener Nikola Rakojević je, s druge strane, blizu dogovora sa klubom o nastavku saradnje.

Mladost će se 20. juna naći u bubnju za žrijeb 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Potencijalni rivali su Crvena zvezda, Seltik, Steaua, Ludogorec, Legija i mnogi drugi šampioni mnogo jačih evropskih liga nego što je crnogorska...

Bonus video: