Sinama Pongol napustio Rostov

Francuski napadač Floran Sinama Pongol završio je dvogodišnju epizodu u ruskom premijerligašu Rostovu
1 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2014. 16:46h

Francuski napadač Floran Sinama Pongol završio je dvogodišnju epizodu u ruskom premijerligašu Rostovu. Potpredsjednik Rostova Aleksandar Šikunov naglasio je da je 29-godišnjem francuskom napadaču sitekao ugovor.

"Flioranu je istekao ugovor i više neće biti dio naše ekipe", kratko je prokomentraisao Šikunov.

Rostov je pod vođstvom našeg Miodraga -Grofa Božovića osvojio Kup Rusije, a nakon brojnih periipetija sa Fudbalskim savezom Rusije, ipak će zahvaljujući Uefinom sudu u Lozani igratio Ligu Evrope.

Vrijeme u Rostovu za Pongola su obilježile povrede pa je u prethodnoj sezoni upisao osam nastupa i ukupno 239 minuta na terenu. Uspio je da upiše po gol i asistenciju. I u godini ranije je imao isti učinak, ali u deset nastupa i ukupno 753 odigrana minuta. Zbog povreda se i nije sipaltilo dovođenej Rostovu nekadašnjeg igrača liverpula i Atletika.

Rostovu se kao zamjena za Pongola javio Aleksandar Buharov, koji je zamolio Grofa da trenira sa na ekipom u pripremama u Austriji. Buharov je do ovog ljeta bio igrač Zenita, ali mu je istekao ugovor i kao slobodan igrač pokušaće da se nametne i zasluži ugovor sa Rostovom. Buharov je posljednju polusezonu proveo na pozajmici u Anžiju i u deset nastupa je dao dva gola i imao jednak broj asistencija.

Bonus video: