Siti osvojio "Old traford", Džeko srušio Junajted

Bosanski napadač s dva gola bio junak derbija, pa su "građani" sada, uz dva meča manje, na tri boda od lidera Čelzija
4 komentar(a)
Edin Džeko, Foto: Reuters
Edin Džeko, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.03.2014. 22:13h

Mančester je obojen u plavo, to je jasno čitave sezone, sada je potvrđeno i u drugom međusobnom okršaju dva gradska rivala - Siti je na "Old trafordu" razbio Junajted sa 3:0 i nastavio šampionsku trku sa Čelzijem i Liverpulom.

A u toj trci više nije Arsenal, nakon šokantnog remija sa Svonsijem (2:2, autogol Matjea Flaminija u 90. minutu) čini se da su "tobdžije" definitivno ispale iz igre.

Siti nije imao milosti u komšiluku, postigao je gol već u 48. sekundi (Edin Džeko pogodio poslije šuta Samira Nasrija) i tu se opet vidjelo koliko su "đavoli" daleko od vrhunskih ekipa u Premijer ligi, iako su u prvih 45 minuta stvarali šanse (najbolje su promašili Maruan Felaini i Huan Mata).

"To smo i htjeli - da brzo postignemo gol i da pritisak prebacimo na Junajted. Ovaj trijumf može da bude presudan u borbi za titulu, zato ne treba da pominjemo koliko je za nas bila teška priprema utakmice", rekao je Džeko.

Sve je riješeno na startu drugog dijela - bosanski napadač je opet bio strijelac (asistent Nasri iz kornera), pa je Dejvid Mojes znao da opet mora da se suoči sa kritikama koje su splasnule pobjedama nad Olimpijakosom i Vest Hemom.

Do kraja je mrežu zatresao i Jaja Ture (Stevan Jovetić je bio na klupi).

Arsenal je gubio (Vilfred Boni), potom za minut preokrenuo (Lukaš Podolski i Olivije Žiru), a šok je uslijedio kada je Flaminija pogodila lopta nakon što je Vojćeh Šćešnji odbranio udarac Liona Britona i odbila se u mrežu.

"Znao sam da ćemo dočekati još jednu šansu", istakao je menadžer Svonsija Gari Monk.

Gosti su na "Emirejtsu" mogli i do trijumfa, ali je sudija u 5. minutu nadoknade svirao kraj usred akcije u kojoj je De Guzman išao sam na golmana Arsenala.

Everton nije imao milosti protiv Njukasla, pobijedio je sa 3:0 golovima Rosa Barklija, Romelua Lukakua i Liona Osmana.

Bonus video: