Sitijeva snaga na ispitu u Kneževini

Nakon goleade u Mančesteru i trijumfa od 5:3, "građani" gostuju Monaku, dok je Atletiko veliki favorit protiv Bajera
0 komentar(a)
Siti - Monako, Foto: Reuters
Siti - Monako, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2017. 11:54h

Prvi meč Mančester sitija i Monaka je ponudio toliko preokreta da je gotovo nemoguće pred revanš prognozirati koja je ekipa bliža četvrtfinalu Lige šampiona.

Gledajući rezultat, to je svakako Siti, jer je u Kneževinu doputovao poslije pobjede od 5:3, ali ta prva utakmica je bila blago rečeno neobična - obilježile su je nestvarne greške odbrana i golmana, realno je mogla da se završi potpuno drugačije...

Činjenica je, ipak, da "građani" imaju šta da brane u Monaku, samo je ključno pitanje - umiju li da se odbrane?

Jer, Pep Gvardiola nikada nije bio trener koji je mislio isključivo na defanzivu, pa se i večeras može očekivati ofanzivniji Siti.

"Ne želimo da se branimo. Pobjeda iz prve utakmice jeste bitna, ali je u Mančesteru okončano samo jedno poluvrijeme. Ako ne damo gol - ispadamo", rekao je Gvardiola.

Siti je prije tri sedmice poveo sa 1:0, Monako je preokrenuo, imao i penal za 3:1 koji je promašio Radamel Falkao.

Utakmica kao da je tek tada počela - Siti je izjednačio, onda opet primio gol za 2:3, prije nego je furiozno s tri pogotka okončao duel.

"Vidjelo se u prvoj utakmici kakav je tim Monako i koliko je teško odbraniti se od takve ekipe. Mislim da smo jednostavno imali više sreće od protivnika i da je to na kraju presudilo", dodao je Gvardiola.

Siti je pobijedio samo u jednom od posljednjih šest mečeva u Evropi na gostovanjima...

"Želimo da slavimo, ali najvažnije je da prođemo u četvrtfinale", istakao je Gvardiola.

Njegov tim je posljednji gol na gostovanjima primio u Liverpulu kada ga je deklasirao Everton sa 4:0 - bilo je to 15. januara u Premijer ligi.

Sitijeva odbrana, dakle, bolje funkcioniše na utakmicama van „Etihada”...

Žardim: Dajemo sve za prolaz

A ako postoji tim koji je neugodan domaćin onda je to Monako.

"Kneževi" su ove sezone slavili u 20 od ukupno 23 utakmice kod kuće, postigli su 72 gola, a u 13 trijumfa su upisali dva ili više pogotka...

"Boli nas poraz iz prvog meča, iako je na kraju zaslužen pošto smo napravili mnogo grešaka. Pogotovo u odbrani. Moramo, međutim, da budemo strpljivi, jer znamo kvalitete Sitija. Možda navijači očekuju još jedan spektakularan meč, ali ja bih volio da bude manje golova i da mi prođemo", rekao je trener lidera francuskog šampionata Leonardo Žardim.

Radamel Falkao, dvostruki strijelac u Mančesteru, vjerovatno će biti spreman za meč nakon povrede zarađene za vikend u duelu sa Bordoom, ali Žardim nije želio da priča o pojedincima, niti da otkriva sastav...

"Izabraću najbolji i najspremniji tim u ovom trenutku. Sve ćete znati pred početak utakmice", dodao je portugalski stručnjak.

Monako traži drugi plasman u četvrtfinala Lige šampiona u posljednje tri godine.

Francuski tim je u sezoni 2014/15. na putu do osam najboljih eliminisao Arsenal.

Atletiko već viđen četvrtfinalista

Bajer nikada nije prošao osminu finala Lige šampiona, Atletiko je svih sedam puta u istoriji eliminisao njemačke timove u nokaut fazi evropskog takmičenja...

Kada se svemu tome doda trijumf Madriđana u Leverkuzenu od 4:2 jasno je ko je nadomak plasmana među osam najboljih.

"Ne pravimo razliku, svakog protivnika poštujemo i oprezni smo pred revanš. Imamo prednost iz prve utakmice i vjerujem da ćemo pred svojim navijačima osigurati plasman", rekao je Dijego Simeone.

Isti rivali su se sastali i prije dvije godine u osmini finala - "kolćonerosi" su tada prošli nakon penala.

Utakmicu na "Visente Kalderonu" će najvjerovatnije propustiti Stefan Savić nakon što mu je slomljen nos u duelu sa Leganesom.

Kako prenosi "As", Simeone je na posljednjem treningu uigravao ekipu sa štoperskim tandemom Godin - Himenes.

Bonus video: