Savić i Marušić pod znakom pitanja za Kosovo i Češku

Tradicionalni problemi za selektora Ljubišu Tumbakovića, koji ne može da računa na povrijeđenog kapitena Stevana Jovetića, kao ni na Luku Đorđevića
1477 pregleda 4 komentar(a)
Adam Marušić u duelu sa Danijem Rouzom, Foto: CARL RECINE
Adam Marušić u duelu sa Danijem Rouzom, Foto: CARL RECINE
Ažurirano: 26.05.2019. 16:20h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore počeće sjutra pripreme za kvalifikacione mečeve sa Kosovom 7. juna u Podgorici i Češkom tri dana kasnije u Olomucu.

Selektor Ljubiša Tumbaković zakazao je prvi trening za ponedjeljak, 27. maja u 18 časova - dakle, ranije nego uobičajeno, čak 11 dana prije prve utakmice.

Reprezentacija će se okupljati postepeno, u zavisnosti od toga kada se kojem fudbaleru završava prvenstvo, a "prave" pripreme počeće tek u subotu 1. juna, kada bi svi pozvani reprezentativci trebalo da se nađu na treningu.

Kao što je postalo uobičajeno, sa mnogo problema naša reprezentacija dočekuje predostojeće okupljanje.

Kapiten Stevan Jovetić još ranije je otpao sa spiska zbog teške povrede i operacije koljena, nema ni Luke Đorđevića, dok su Stefan Savić i Nikola Vukčević, jedini naši fudbaleri koji igraju u španskoj Primeri, povrijeđeni završili sezonu.

Situacija sa Nikolom Vukčevićem je nešto bolja, dok je nastup Stefana Savića ponovo pod znakom pitanja - defanzivac Atletika ima povredu mišića, koju je više puta obnavljao ove sezone, zbog koje je propustio četiri od šest jesenjih mečeva u Ligi nacija, kao i startni meč u ovim kvalifikacijama protiv Bugarske u Sofiji.

Novina je i povreda Adama Marušića - krilni fudbaler Lacija ima problema sa tetivom, zbog čega nije u sastavu na današnjem meču posljednjeg kola Serije A protiv Torina, i moraće na dodatne testove i terapije narednih dana...

Crna Gora, koja ima bod iz prva dva meča sa Bugarskom u gostima i Engleskom kod kuće, dočekaće Kosovo 7. juna pred praznim tribinama podgoričkog stadiona, zbog kazne Uefe.

Kosovo je odigralo jedan meč u grupi A, 1:1 kod kuće sa Bugarskom, baš kao i Češka, drugi junski rival našeg tima, koja je u Londonu izgubila od Engleske sa 5:0.

Bonus video: