Srećan sam što sam se vratio kući

"Puno bi mi značila titula, ali ne treba praviti neki poseban pritisak. Posebno ne na momke koji su već dvije godine zaredom šampioni. Treća uzastopna titula bila bi pravi podvig", kaže 33-godišnji napadač
4 komentar(a)
Andrija Delibašić i Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Andrija Delibašić i Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.02.2015. 16:28h

Andrija Delibašić priključio se ekipi Sutjeske na priperemama u Igalu. Iako njegov povratak u grad piva i čelika papirološki još nije završen, nekadašnji napadač Partizana, Majorke, Real Sosijedada, Rajo Valjekana i ostalih klubova mislima je već u šampionskoj trci sa Rudarom.

"Dao sam pristanak da igram za Sutjesku, nisam još ništa potpisao iz razloga što još postoji mogućnost, doduše vrlo mala, da stigne primamljiva ponuda iz Azije. Ukoliko stigne ponuda koja je slična ovoj koju imam u Sutjesci, neću je prihvatiti. U svakom slučaju načelno smo se dogovorili, 95 odsto sam igrač Sutjeske".

Ako je "95 odsto član Sutjeske", Delibašić je, kako kaže "100 odsto skoncentrisan" na obaveze u nikšićkom klubu, dvostrukom i aktuelnom šampionu.

"Zadovoljan sam što sam se vratio kući, što ću ponovo biti u svom gradu, u svom klubu u kojem sam davno napravio prve fudbalske koraka. Bila mi je želja da se vratim jednog dana - i mislim da je sada pravi trenutak za to. Mislim da mogu da pokažem još dosta, da se fudbalski nisam "ugasio". Sada želim da se što bolje spremim do početka prvenstva", kaže Delibašić za "Vijesti".

Nekadašnji crnogorski reprezentativac, strijelac šest golova u 21 nastupu za najbolju selekciju, kaže da dobro poznaje saigrače.

"Nema adaptiranja, nema upoznavanja, cijelu prošlu polusezonu sam trenirao sa ekipom. Mislim da imamo dobru grupu".

Cilj Andrije Delibašića i Sutjeske je šampionska titula, iako Rudar ima četiri boda više.

"Puno bi mi značila titula, ali ne treba praviti neki poseban pritisak. Posebno ne na momke koji su već dvije godine zaredom šampioni. Treća uzastopna titula bila bi pravi podvig", kaže 33-godišnji napadač, koji kada se spomene šampionska trka gura Rudar u prvi plan.

"Rudar je favorit, ima četiri boda više, i Mladost je apsolutno u trci, a ne treba otpisivati ni Budućnost. Dakle, osim naših rezultata, nama je potrebno i da Rudar gubi bodove, a u fudbalu je najteže kada ne zavisi sve od vas. U svakom slučaju, bićemo pod određenim pritiskom da pravimo dobre rezultate, ali možda je tako i ljepše".

Bolje je da neko uz mene postigne 20 golova, nego da ja dam 20

Iako je ne tako davno u španskoj Primeri pogađao mrežu i Atletiko Madrida, Delibašiću nije ispod nivoa što se vraća u Telekom 1. CFL.

Na konstataciju da navijači od njega očekuju gomilu golova, zbog reputacije koju je dugo godina sticao, Delibašić daje interesantan odgovor:

"Daću sve od sebe, ali mislim da uopšte neću dati mnogo golova. Biću tu da pomognem na svaki mogući način. Na kraju, biću puno zadovoljniji ako neki mladi igrač uz mene postigne 20 golova, pomogne timu i sebi riješi egzistenciju tako što će realizovati transfer, nego da ja postignem 20 golova. Dakle, nisam došao da pravim statistiku, već da pomognem na bilo koji način - na terenu, savjetima...", zaključuje Andrija Delibašić.

Bonus video: