Stjuart Pirs ponovo na terenu - u dresu trinaestoligaša!

„Stjuart zna da neće imati poseban tretman. Moraće da plati učešće od 5 funti kako bi igrao“
92 pregleda 0 komentar(a)
Stjuart Pirs, Foto: BBC
Stjuart Pirs, Foto: BBC
Ažurirano: 28.01.2016. 19:47h

Trinaest godina nakon što je završio igračku i posvetio se trenerskoj karijeri, Stjuart Pirs (53), od milja zvan „Psiho“, vratiće se trčanju za bubamarom. Doduše, samo u jednom takmičarskom meču.

Nekadašnji engleski reprezentativac, koji je za selekciju „tri lava“ od 1987. do 1999. godine odigrao 78 mečeva, potpisao je ugovor sa amaterskim klubom Longfordom, članom druge divizije „Gločester Sjever seniorske lige“, odnosno 13. ranga engleskog takmičarskog sistema.

„Želim da pomognem grupi talentovanih mladih igrača da ostvare svoje snove“ – objasnio je Pirs.

Pitanje je, ipak, koliko su talentovani igrači Longforda – po britanskim medijima „najgoreg tima u Engleskoj“ - poraženog u svih 18 ovosezonskih ligaških mečeva, uz gol razliku – 1:179!

„Prije godinu smo igrali pred jednim navijačem i njegovim psom“ – kazao je menadžer tima Nik Dejv.

„Sada ćemo na Pirsovom meču privući stotine.“

Pirs je karijeru započeo u amaterskom Veldstonu 1978. godine, prije nego što je prešao u Koventri. Igrao je i za Notingem forest, Njukasl, Vest Hem i Mančester siti u kome je 2002. okončao igračku, a 2005. započeo menadžersku karijeru.

Vodio je zatim mladu englesku reprezentaciju (2007-2013), kao i olimpijski tim Velike Britanije na Igrama u Londonu 2012. godine. Posljednje zaduženje imao je u Notingem forestu, u kome je smijenjen početkom februara prošle godine zbog loših rezultata u Čempionšipu.

Njegov humani gest, nastup u dresu Longforda, predstavlja čin podrške „grassroots“ programu.

„Stjuart zna da neće imati poseban tretman. Moraće da plati učešće od 5 funti kako bi igrao“ – poručio je Dejv.

Bonus video: