Suares: U Liverpulu ne mogu da napredujem

"Ako dobijem dobru ponudu, koja bi mogla da utiče na napredak u mojoj karijeri, razmotriću je. Pojedini klubovi su se raspitivali, ali sve sam prepustio mom agentu"
2 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Reuters
Luis Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.07.2013. 13:17h

Fudbaler Liverpula Luis Suares rekao je da želi da napusti taj klub pošto u njemu ne može da napreduje, osvaja titule i igra u Ligi šampiona.

Suares je prošle sezone postigao 23 gola za Liverpul, koji je takmičenje u Premijer ligi završio na sedmom mjestu.

Urugvajski reprezentativac je u više navrata izjavio da želi da napusti klub, ali i da mu ne odgovara život u Engleskoj.

"Ako dobijem dobru ponudu, koja bi mogla da utiče na napredak u mojoj karijeri, razmotriću je. Pojedini klubovi su se raspitivali, ali sve sam prepustio mom agentu. Oduvijek sam želio da napredujem. Zbog toga sam napustio Ajaks i prešao u Liverpul", rekao je Suares.

Liverpul ne želi da proda 26-godišnjeg napadača, a mediji su prethodnih dana spekulisali da je uprava "redsa" odbila ponudu Arsenala od 30 miliona funti.

"Liverpul mora da se bori za učešće u Ligi šampiona, a kada se to ne dogodi to utiče na moral igrača. Patio sam. Teško je svake godine gledati Premijer ligu kada nemate šanse da je osvojite", rekao je on.

Suares je nedavno izjavio da ga engleski mediji ne razumiju, pošto se detaljno pisalo o njegovim incidentima na terenu, a posebno o posljednjem, kada je tokom utakmice ugrizao fudbalera Čelzija Branislava Ivanovića.

"Kontroverze sa Evrom i Ivanovićem su bile odlučujuće. Uvijek postoje dodatna pitanja kada me ljudi analiziraju. Da se to nije dogodilo, možda bih bio proglašen za najboljeg igrača Premijer lige u prošloj sezoni", dodao je Suares.

Bonus video: