Sutjeska pobijedila u Golubovcima

Branilac trofeja do treće pobjede ove sezone došao je golovima Srđana Radonjića u 10. i 41. minutu
73 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2013. 15:55h

Derbi prvog i posljednjeg šampiona Crne Gore na Trešnjici je pripao aktuelnom prvaku, Sutjesci.

U utakmici koja je naročito u prvom poluvremenu opravdala epitet derbija Prve lige gosti iz Nikšića su došli do zaslužene pobjede golovima ljetošnjeg pojačanja Srđana Radonjića.

A iskusni napadač je kod prvog pogotka u desetom minutu, sjajnim skokom i trzajem glavom sa deset metara u gornji lijevi ugao Ivanovićevog gola, prekinuo seriju propuštenih zicera koju je dva minuta ranije započeo napadač Zete Vlaisavljević, šutem sa12 metara koji je Janjušević odbio u kontru.

Odbitak je prihvatio jedan od najboljih aktera jučerašnjeg duela, vezista Sutjeske Vlado Jovović, pobjegao je po lijevoj strani i dobacio do Japanca Masata, koji je iz prve sa sedam metara prebacio gol.

Ipak, u otvorenom obračunu srećnija i spretnija je bila Sutjeska, pa je u narednom napadu na centaršut Isidorovića sa lijeve strane Radonjić doveo goste u vođstvo.

Zeta se još nije oporavila od šoka, kada je Jovović povukao loptu sa svoje polovine a onda raspalio sa 35 metara, Ivanović je bio savladan ali se lopta odbila od stative. Igralo se obostrano čvrsto, ali bez pravih šansi sve do 36. minuta kada je najbolji strijelac Lige, Orlandić, sjajno prihvatio loptu, dodao do Došljaka na vrhu kaznenog prostora a ovaj je pasom u lijevo doveo Vlaisavljevića "oči u oči" sa Janjuševićem. Šut napadača Zete je, međutim, prohujao tik pored lijeve stative.

Samo pet minuta kasnije stigla je nova kazna - Jovović je pobjegao po desnoj strani, lopta je došla do Stijepovića na suprotnoj, a njegov rezantan šut sa 20 metara kratko je odbio Ivanović - najbrži je bio Radonjić i sa peterca iz prve napucao loptu pod prečku.

Jovović je pobjegao vezistima Zete i u jedinom minutu nadoknade poluvremena, dodao je do Stefanovića koji je brzopleto šutirao sa 15-ak metara.

Vjetar je na Trešnjici u drugom poluvremenu trebalo da bude saveznik domaćina, ali se igrači Zete nijesu snašli na bunker gostiju osim direktnog pokušaja iz kornera Došljaka koji je Janjušević uspio da odbije i solo prodora i pokušaja Orlandića.

"Prezadovoljan sam, naročito rezultatom. Za nas je najbitnije da smo trijumfovali i odreagovali u pravom trenutku kako treba. Bili smo u nezavidnom položaju poslije tri utakmice bez pobjede u prvenstvu i eliminacije iz Kupa Crne Gore. Na vrijeme smo postigli prvi gol, potom udvostručili vođstvo i tako olakšali sebi posao da se odbranimo u nastavku", naglasio je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

I u nastavku su njegovi igrači bili opasniji, naročito nakon tri sjajne kontre.

Dvije je sjajnim ubacivanjima organizovao Jovović. Isidorovića je "izbacio" samog na Ivanovića u 58. minutu, ali je golman Zete sa lakoćom odbranio loš udarac. Devet minuta kasnije u poziciji Isidorovića je bio Radonjić, koji je egzibicionim lobom uspio da prebaci Ivanovića, ali ne i da pogodi mrežu.

Pet minuta prije kraja u ulozi asistenta je bio Radonjić, ali je rezervista Poček šutirao pored gola.

"Ovo je bila naša najgora igra ove sezone. Jednostavno nijesmo ličili na sebe. Sutjeska je bila mnogo bolji rival i zasluženo je trijumfovala. Nama preostaje da izvučemo pouke i da se što bolje pripremimo za meč sa Grbljem, koji je već u srijedu", zaključio je Mladen Vukićević, trener Zete.

ZETA - SUTJESKA 0:2

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 450. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelac: Radonjić u 10. i 41. minutu (Sutjeska). Žuti kartoni: St. Vukčević i Klikovac (Zeta), Jovović, Bečelić i Stefanović (Sutjeska).

Zeta: Ivanović 6,5, M. Radulović 6, Kalačević 6 (Kukuličić 6), St. Vukčević 6, Cavnić (Otašević 6,5), Mi. Radulović 6,5, Klikovac 6, Dujković 6,5, Došljak 6,5, Orlandić 6,5, Vlaisavljević 6 (Sa. Vukčević).

Sutjeska: Janjušević 7,5, Bečelić 6,5, Ognjanović 7, Ćuković 6,5, Stefanović 6,5, Jovović 8, Isidorović 7 (Čolaković), Nikolić 6,5, Stijepović 7, Masato 6,5 (Poček), Radonjić 8,5 (Pejović).

Galerija

Bonus video: