Sutjeska ponovo u trci za Evropu

2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Zoran Đurić
Sutjeska, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.11.2015. 11:26h

Tek drugi put ove sezone Sutjeska je vezala dvije pobjede i odmah je u igri za Evropu - izabranici Aleksandra Nedovića popeli su se do 5. pozicije nakon ubjedljive pobjede protiv Iskre u Danilovgradu - 4:0.

“Dobro odigran meč, čestitam igračima. Prvi gol nam je značajno olakšao posao, jer je bilo dosta prostora, što smo iskoristili da iz kontranapada slavimo ubjedljivu pobjedu”, kazao je Nedović poslije meča.

Forma Nikšićana tako je dostigla optimum tek u finišu polusezone, a derbi sa Rudarom u Nikšiću naredne subote u posljednjem kolu jeseni mogao bi da odgonetne mogu li zaista Nikšićani da se na proljeće bore za treću poziciju.

Iskra je, s druge strane, u kontraritmu nakon solidnog početka sezone, a remi u Pljevljima u prošlom kolu očigledno je bio samo trenutni bljesak - jer, Danilovgrađani ne znaju za pobjedu od 1. oktobra, otkada su doživjeli četiri poraza i tri puta remizirali.

“Očekivali smo da ćemo nakon remija u Pljevljima konačno odigrati dobro na našem terenu, ali smo doživjeli ubjedljiv poraz. Očekujem da puno toga bude bolje u nastavku sezone, naročito na domaćem terenu”, kazao je trener Iskre Goran Jovanović.

Domaćina je načeo vezista Sutjeske Stefan Stefanović, poslije čijeg je centaršuta iz slobodnog udarca u 27. minutu lopta iznenadila golmana Iskre Marčelju i otkotrljala se u mrežu.

Iako su Danilovgrađani probali da napadnu, imali su i nekoliko polušansi, ispostavilo se da im je prvi gol potpisao presudu.

Jer, Sutjeska je veliki prostor koji je ostao pozadi znalački koristila iz kontranapada. Već u 36. minutu Zarubica je izašao sam na Marčelju i lagano pogodio za 0:2.

Nikšićani su trijumf učinili ubjedljivim u samom finišu, kada su rezervista Marko Vučić, pa ponovo Zarubica, do vrha napunili mrežu domaćih.

Bonus video: