Tandem Pogba-Vučinić prejak za Udineze

Vučinić je prvo u 72. minutu uz dosta sreće zatresao mrežu i postigao peti gol u Seriji A ove sezone, a onda u svom stilu, majstorskim dodirom, poklonio pogodak i Alesandru Matriju...
3 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2013. 22:23h

Nakon dva neočekivana neuspjeha (poraz od Sampdorije i remi u Parmi) Juventus se vratio na pobjednički put i goleadom ispratio Udineze iz Torina.

"Stara dama" je slavila sa 4:0, a goleadu su obilježili Pol Pogba i Mirko Vučinić - Francuz je odmijenio Andreu Pirla i s dva evrogola (posebno će se pamtiti prvi) donio sigurnu prednost, prije nego je crnogorski kapiten riješio da se poigra sa odbranom protivnika...

Vučinić je prvo u 72. minutu uz dosta sreće zatresao mrežu i postigao peti gol u Seriji A ove sezone, a onda u svom stilu, majstorskim dodirom, poklonio pogodak i Alesandru Matriju. Super Mirko je ovom asitencijom Matriju došao na prvo mjesto na listi asistenata - on i Marek Hamšik sada imaju po šest.

"Ovo je važna pobjeda za tabelu, ali takođe i za moral ekipe poslije neočekivanih rezultata u posljednje vrijeme", rekao je Vučinić.

Napadač „stare dame” je potom pričao i o sopstvenoj formi i povredi tetive koje mu duže vrijeme stvara probleme (bio je starter nakon četiri vezane utakmice).

"Osjećam se dobro, vjerujem da ću iz dana u dan biti sve bolje", kazao je Vučinić.

Juve je tako laganom pobjedom napravio novu razliku na tabeli, ali najviše zahvaljujući kiksu Lacija - Rimljani su osvojili samo bod u Palermu (2:2).

Lacijali su vodili od samog starta kada je pogodio Serđo Flokari, a vjerovatno bi i osvojili tri boda da iskusnom napadaču nije poništen čist gol za 2:0. Kasnije se probudio Palermo (preokrenuli Arevaljo Rios i Dibala), a bod sastavu Vladimira Petkovića donio je Ernaneš iz penala u 84. minutu. Lacio nakon ovog remija ima pet bodova manje od lidera.

"Nismo zaslužili pobjedu, ali nismo ni poraz nakon svega što je viđeno. Gol Flokarija? Čujem da je bio regularan, ali greške se dešavaju", kazao je Petković i dokazao da ne želi polemike oko suđenja koje svakodnevno "dave" italijanski fudbal.

Rezultati

Juventus - Udineze 4:0 (Pogba 41, 66, Vučinić 72, Matri 80)

Palermo - Lacio 2:2 (Rios 70, Dibala 71 - Flokari 10, Ernaneš (penal) 85)

Sjutra

Fiorentina - Napoli 12.30

Milan - Bolonja 15.00

Atalanta - Kaljari

Đenova - Katanija

Kjevo - Parma

Sijena - Sampdorija

Peskara - Torino

Roma - Inter 20.45

Galerija

Bonus video: