„Tigar” napada Mesija

Popularni “tigar” dao je ove sezone 16 golova u Primeri, od čega pet prošle sedmice protiv Deportiva, čime je uradio nezamislivo - razdvojio je ¸Mesija (23) i Kristijana Ronalda (13) na listi strijelaca
61 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2012. 09:58h

Neuništivi Lionel Mesi pokušaće večeras da zaustavi napad Radamela Falkaa, zvanog “el tigre”, u možda posljednjem velikom španskom meču koji bi mogao da zakomplikuje trku za titulu.

Ako Barselona pobijedi biće sve gotovo, smatraju to i španski mediji, jer će drugoplasirani Atletiko Madrid ostati na minus devet, tik uz svog gradskog rivala Reala, koji zaostaje čak 11 bodova za Kataloncima.

Upravo će duel južnoameričkih zvijezda Mesija i Falkaa obilježiti sudar na “Nou Kampu”.

O partijama argentinskog velemajstora već su ispisane bajke, gotovo svake sedmice upiše se po jedan novi rekord, ali ni brojke golgetera iz Kolumbije nisu za potcijenjivanje.

Popularni “tigar” dao je ove sezone 16 golova u Primeri, od čega pet prošle sedmice protiv Deportiva, čime je uradio nezamislivo - razdvojio je ¸Mesija (23) i Kristijana Ronalda (13) na listi strijelaca.

Baš kao što je njegov trener, Dijego Simeone, zvani “el ćolo”, razdvojio Barselonu i Real Madrid na tabeli.

Još jedna južnoamerička priča koja će večerašnjem obračunu prvog i drugoplasiranog dati poseban šmek...

"Očekujem najbolju verziju Falkaa u Barseloni. Očekujem i da ga podrže saigrači, jer jedan igrač nije dovoljan", rekao je Simeone, koji je pred gostovanje Barsi dobio povjerenje uprave: produžio je ugovor do juna 2014. godine.

Da li se u Kataloniji igra pravi derbi, to je misterija i za španske medije. Koeficijent na pobjedu Barselone (samo 1,25) povećava tu dilemu, ali će “kolčonerosi” skupo prodati kožu.

"Imate dvije vrste utakmice. Jedna je perfektna o kojoj maštate i sanjate da će se dogoditi, a druga je realna, na terenu. Mi večeras želimo da snove približimo stvarnosti", rekao je Simeone, uz komplimente protivničkom treneru:

"Tito Vilanova stvarno dobro radi svoj posao".

U Barseloni, s druge strane, ne smatraju Atletiko tako jakim rivalom za titulu kao što je Real (iako je razlika samo šest bodova), niti ovaj madridsko-katalonski derbi doživljavaju ozbiljno kao što je onaj pravi “el klasiko”.

Dileme su druge vrste - je li Vilanova bolji trener od Pepa Gvardiole, nakon najboljeg starta Barselone u prvenstvu u cijeloj istoriji kluba (40 bodova od mogućih 42). Poređenje nije jednostavno, ali čitaoci “El Mundo Deportiva” mogu da glasaju...

Rezultati: Hetafe - Osasuna 1:1 (Kastro 90+2 (penal) - Sola 84), Majorka - Atletik Bilbao 0:1 (Aduriz 11), Granada - Real Sosijedad 0:0.

Danas: Real Madrid - Espanjol, Saragosa - Levante, Valensija - Rajo Valjekano, Real Madrid - Espanjol, Barselona - Atletiko Madrid.

Sjutra: Deportivo - Valjadolid, Selta - Betis.

Galerija

Bonus video: