Treća uzastopna titula Barselone

Dva kola prije kraja sezone Katalonci imaju šest bodova više od Reala, što im je uz bolji međusobni duel omogućilo da već večeras otvore pobjednički šampanjac.
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2011. 20:22h

Realu više ne pomaže ni matematika - fudbaleri Barselone osvojili su 21. titulu šampiona Španije, treću uzastopnu, nakon što su večeras odigrali taman koliko im je bilo dovoljno na gostovanju Levanteu (1:1).

Dva kola prije kraja sezone Katalonci imaju šest bodova više od Reala, što im je uz bolji međusobni duel omogućilo da već večeras u Valensiji otvore pobjednički šampanjac.

- Osjećaj je nevjerovatan! Tri titule zaredom, nisam ni maštao o tome. Vjerujem da će se naša dominacija nastaviti, navijači to zaslužuju - rekao je vezista Barselone Ćavi.

Ovo je i treća titula trenera Barselone Pepa Gvardiole, koji je preuzeo ekipu u junu 2008. godine i od tada ostvario stopostotan učinak u Primeri, ostavivši Real na drugom mjestu sva tri puta. Zanimljivo da je Gvardiola kao igrač bio član posljednje generacije Barselone koja je osvojila tri titule zaredom, početkom '90-ih u eri Johana Krojfa.

- Uvijek je teško osvojiti titulu. O ovoj mogu samo da kažem da je bila jednako teška kao posljednje dvije. Malo ćemo slaviti, a onda početi pripreme za finale Lige šampiona protiv Mančestera. Želimo da završimo sezonu kako dolikuje, još jednim trofejom - kazao je Gvardiola.

Najviše se slavilo na Plazi de la Katalunja u Barseloni, gdje je masa navijača čekala posljednji zvižduk sudije Paradasa Romera pa da krene u neopisivo slavlje.

Barsa je došla u vođstvo golom Keite u 28. minutu, a Levante izjednačio preko Saiseda u finišu prvog poluvremena. Domaćin se u nastavku zadovoljio bodom, baš kao i Barselona, pa su igrači oba tima jedva čekali kraj.

Rezultati

Levante - Barselona 1:1

Saisedo 42. - Keita 28.

Almerija - Viljareal 0:0

Real - Sosijedad - Saragosa 2:1

Tamudo 24, Aranburu 88. - Gabi 54.

Espanjol - Valensija 2:2

Osvaldo 19, Galan 76. - Soldado 9, Mata 25

Erkules - Majorka 2:2

Sendoa 12, 41. - Viktor 76, Vebo 79

Osasuna - Sevilja 3:2

Sola 46, Kamunjes 87, Lekić 89. - Negredo 26, 28.

Utorak

Real Madrid - Hetafe 4:0

Malaga - Hihon 2:0

Rasing Santander - Atletiko Madrid 2:1

Deportivo - Atletik Bilbao 2:1

Galerija

Bonus video: